Επιτροπίδης: Καμία μέριμνα για τον επαγγελματία εστίασης

Ο Μιχάλης Επιτροπίδης

Εξακόσιες επιχειρήσεις εστίασης στη Θεσσαλονίκη ζητούν επειγόντως μέτρα για τη στήριξή τους.

Αυτή τη στιγμή δικαιούνται να βάλουν σε αναστολή τους εργαζόμενούς τους μόνο οι επαγγελματίες στη νυχτερινή διασκέδαση, τις μουσικοταβέρνες και τα κλαμπ. Η υπόλοιπη εστίαση λειτουργεί επίσης ως τις 12 τα μεσάνυχτα και χωρίς μουσική, ό,τι ανακοινώθηκε δηλαδή και ισχύει ως τις 16 Ιανουαρίου.

Ο Μιχάλης Επιτροπίδης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, τονίζει στο Cityportal: «Είμαστε τώρα 23 μήνες με περιορισμούς και απώλεια εισοδήματος. Θέλουμε μέτρα στήριξης ουσιαστικά και όχι με δανεικά λεφτά. Σε λίγους μήνες θα κληθούμε να δώσουμε την πρώτη δόση από τις επιστρεπτές προκαταβολές. Το κράτος μας έδωσε λεφτά, δανεικά, από τα οποία έπρεπε να κλείσουμε τις εισφορές μας στα ταμεία και λοιπές υποχρεώσεις. Πώς να ζήσουμε αν δεν έχουμε έσοδα»;

Οι επαγγελματίες στην εστίαση ζητούν:

Επιδότηση ενοικίου
Αναστολή εργασίας εργαζομένων με επέκταση του μέτρου σε όλη την εστίαση αδιακρίτως
Ρευστότητα
Επιδότηση ενεργειακού κόστους

«Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ως προς τον κλάδο της εστίασης, δεν μας καλύπτουν καθόλου. Τα 30 και 50 ευρώ δεν φτάνουν για έναν επαγγελματία που πλήρωνε ρεύμα 2000 ευρώ και τώρα καλείται να πληρώσει 4000 ευρώ», σημειώνει ο κ. Επιτροπίδης.
Ο κλάδος φοβάται τα χειρότερα καθώς ήδη βρίσκεται σε ένα άτυπο lockdown όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί του. Σημειώνεται ότι στο νέο πακέτο μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση δεν αποκλείεται ο πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως