Επιβάτης προσγείωσε αεροπλάνο χωρίς να το έχει ξανακάνει ποτέ

Την Τρίτη 10 Μαΐου κοντά σε αεροδρόμιο της Φλόριντα ένας επιβάτης προσγείωσε μονοκινητήριο αεροπλάνο χωρίς να το έχει ξανακάνει ποτέ!

Ο πιλότος δεν ήταν σε θέση να προσγειώσει το αεροπλάνο ένα μονοκινητήριο Τσέσνα, και τότε ο ένας από τους δυο επιβάτες του μικρού αεροσκάφους επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου.

Ο διάλογος ανάμεσα στον επιβάτη και τον Πύργο Ελέγχου είναι χαρακτηριστικός όπως τον μεταδίδει το CNN.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», ακούγεται να λέει ο επιβάτης στον Πύργο Ελέγχου. «Ο πολίτος μου λέει ασυναρτησίες και εγώ δεν έχω ιδέα πως να πιλοτάρω αεροπλάνο».

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, άρχισε να καθοδηγεί τον επιβάτη του αεροπλάνου το οποίο τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς στην Φλόριντα.

«Προσπαθήστε να διατηρήσετε οριζόντια τα φτερά και δείτε αν μπορείτε να αρχίσετε την κάθοδο. Σπρώξτε μπροστά το πηδάλιο και αρχίσετε να κατεβαίνετε σιγά σιγά», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής στον ανίδεο από πιλοτάρισμα πολίτη.

Και συνέχισε: «Προσπαθήστε να ακολουθήσετε την ακτογραμμή είτε προς τον βορρά είτε προς το νότο και εμείς θα σας εντοπίσουμε».

Αφού προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ελεγκτής ήταν τόσο περήφανος για τον εαυτό του και για τον κατ’ ανάγκην πιλότο που άρχισε να διηγείται τι έγινε σε κυβερνήτες άλλων αεροσκαφών που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο.

«Μόλις είδατε δυο επιβάτες να προσγειώνουν αυτό το αεροπλάνο», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής σε έναν πιλότο πτήσης της American Airlines που περίμενε να απογειωθεί.

«Μου λες ότι οι επιβάτες προσγείωσαν το αεροπλάνο; Ω Θεέ μου! Υπέροχη δουλειά», απαντάει ο πιλότος.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό βίντεο με τον θάνατο της δημοσιογράφου του Al Jazeera

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως