2ο Thessaloniki Design Week στη Θεσσαλονίκη: Η καινοτομία σε πέντε τομείς

Διεθνές συνέδριο με θέμα την Καινοτομία στον Σχεδιασμό θα είναι ο κεντρικός άξονας του 2ου Thessaloniki Design Week.Στο συνέδριο θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επαγγελματίες και γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο του διεθνούς και εγχώριου Design και θα έχει διάρκεια δύο ημέρες. Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου θα φιλοξενηθούν ομιλίες με θέμα την Καινοτομία στον Σχεδιασμό – Innovation in Design, που είναι και ο κεντρικός άξονας της θεματικής του 2ου ThessDW. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν η καινοτομία σε πέντε τομείς του design: Architectural Design, Graphic Design, Product Design, Digital Design και Design Thinking.

Το κοινό του συνεδρίου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ομιλίες, συζητήσεις panel και workshops από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις στο design, επικοινωνία και δικτύωση αλλά και διάλογος για το παρόν και το μέλλον του Design σε ένα διήμερο event το οποίο θα προβληθεί και online σε live streaming.

2nd THESSALONIKI DESIGN WEEK – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διεθνές Συνέδριο «Καινοτομία στον Σχεδιασμό»

Καταξιωμένοι επαγγελματίες από το εξωτερικό πραγματοποιούν ομιλίες με θέμα την καινοτομία σε πέντε θεματικές του Σχεδιασμού/Design. Θα μιλήσουν οι:
Αρχιτεκτονική: Juan Lucas Young & Neil Porter (Sauerbruch Hutton & Gustafson Porter + Bowman Offices) – Αγγλία & Γερμανία
Graphic Design: Roy Terhorst (Thonik Office) – Ολλανδία
Digital Design: Refik Anadol (Refik Anadol Studio) – ΗΠΑ
Design Thinking: Steven Ney (HPI Academy) – Γερμανία
Product Design: Danilo Petta (MASK ARCHITECTS) – Ιταλία

Δράσεις στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ

Το Περίπτερο 10 της ΔΕΘ αποτελεί το επίκεντρο του 2ου ThessDW, καθώς σε αυτό φιλοξενούνται Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, το ΕΚΕΤΑ, το νεοσύστατο INNOVATIVE DESIGN CLUSTER, Fab Labs και ακαδημίες ρομποτικής, εταιρείες, γραφεία, φορείς και ομάδες, που παρουσιάζουν το έργο τους μέσα από διπλωματικές εργασίες, μακέτες, εκτυπώσεις, τρισδιάστατες κατασκευές, ψηφιακές και διαδραστικές εφαρμογές.Επίσης, στο Περίπτερο 10 πραγματοποιούνται ομιλίες, ημερίδες, workshops, έκθεση επιλεγμένων προτάσεων από το OpenCall, απονομή βραβείων διαγωνισμών κ.ά.

Έκθεση Βραβείων ΕΒΓΕ

Στον χώρο του Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λιμάνι πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση των ΕΒΓΕ 2021, με βραβευθέντα έργα όλων των κατηγοριών γραφιστικής και εικονογράφησης.

Έκθεση Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού «Τhessaloniki ConfEx Park»

Πρόκειται για την παρουσίαση των σχεδιαστικών προτάσεων των διαγωνιζόμενων, που έλαβαν μέρος στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση παρουσιάζονται οι μακέτες και τα σχέδια των δεκαπέντε διαγωνιζόμενων αρχιτεκτονικών προτάσεων, οι οποίες αποτυπώνουν τις ποικίλες ιδέες και φιλοσοφίες των αρχιτεκτονικών ομάδων για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς και τη δημιουργία ενός αστικού πάρκου στην καρδιά της πόλης.

Made in Thessaloniki

Το OPEN HOUSE Thessaloniki συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στο ThessDW με τη δράση «MADE in Thessaloniki», η οποία περιλαμβάνει ξεναγήσεις και workshops σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, με στόχο να αναδειχθούν διάφορα επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το design.

Workshop INNOVATIVE DESIGN CLUSTER

Η ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ, Φορέας Αρωγός του νεοσύστατου Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας για το Design (Innovative Design Cluster), σε συνεργασία με το Hellenic Design Centre, οργανώνει εργαστήριο συν-σχεδιασμού, με στόχο την εξειδίκευση του επιχειρηματικού σχεδίου του Innovative Design Cluster.

Designing for Food Vol. #03

To Agro Design Cluster και το ApoDec οργανώνουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με το οποίο αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας του επαγγελματία δημιουργού. Έμφαση δίνεται στο sustainable design και στη σχέση που αναπτύσσεται λόγω κλιματικής αλλαγής μεταξύ συσκευασιών που προστατεύουν το περιβάλλον και του ανοίγματος  σε νέα  δίκτυα πελατών εξωτερικού από τον επαγγελματία δημιουργό. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, έκθεση συσκευασιών, Creative Food Walk, workshops, Cheese and Wine closing event.

Info

13 και 14 Οκτωβρίου 2021, 17:00μ.μ. – 21:00μ.μ. στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης-Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 41, 546 41 Θεσσαλονίκη
T +30 2310 850642, Ε [email protected]
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 13-14 Οκτωβρίου 2021 (το συνέδριο πραγματοποιείται και online με live streaming)
ΔΕΘ – Περίπτερο 10, 13-17 Οκτωβρίου 2021
Λιμάνι – Χώρος ΑΜΦΙΘ, 13-31 Οκτωβρίου 2021
ΔΕΘ – Περίπτερο 9, 13-17 Οκτωβρίου 2021
Διάφοροι χώροι δημιουργίας και παραγωγής, 15-17 Οκτωβρίου 2021
Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, 15 Οκτωβρίου 2021
Creativity Platform – Apodec, 14-17 Οκτωβρίου 2021
Όλες οι λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: https://thessalonikidesignweek.gr.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως