{ Τελευταία νέα }

Έρευνα: 59% των ελλήνων εργαζομένων θα προτιμούσαν να αλλάξουν καριέρα από το να μεταναστεύσουν.

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Έρευνα: 59% των ελλήνων εργαζομένων θα προτιμούσαν να αλλάξουν καριέρα από το να μεταναστεύσουν.To 59% των ελλήνων εργαζομένων θα προτιμούσαν να αλλάξουν καριέρα από το να μεταναστεύσουν σύμφωνα με την έρευνα της Randstad για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

H έρευνα Workmonitor της Randstad  μελετά την επιλογή εργασίας στο εξωτερικό και την πολιτιστική ποικιλομορφία, καθώς και τον τριμηνιαίο επαναλαμβανόμενο δείκτη κινητικότητας, φόβου απώλειας εργασίας και εργασιακής ικανοποίησης των Ελλήνων εργαζομένων.
 
63% των Ελλήνων εργαζομένων θα σκεφτόντουσαν να μεταναστεύσουν,αν μπορούσαν με αυτήν την επιλογή να εξελίξουν την καριέρα τους και την ισορροπία μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής τους ζωής.
52% θα ήταν πρόθυμοι να μετακομίσουν για ένα σημαντικά υψηλότερο μισθό.
40% είναι πρόθυμοι να μεταναστεύσουν προκειμένου να έχουν μια πιο ουσιαστική καριέρα.
 
Από την άλλη πλευρά, 59% θα προτιμούσαν να αλλάξουν καριέρα από το να μεταναστεύσουν
 
Οι Έλληνες εργαζόμενοι δήλωσαν ότι αν έπρεπε να εργαστούν στο εξωτερικό, θα προτιμούσαν να εργαστούν: 1.Στο Ηνωμένο Βασίλειο (10.5%) 2. Στη Γερμανία (9.5%) 3. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (8.7%) 
 
Πολιτιστική ποικιλομορφία
79% των Ελλήνων εργαζομένων δηλώνουν ότι τους αρέσει να συνεργάζονται με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες.
54% θεωρούν ότι είναι καλό ο εργοδότης τους να προσελκύει άτομα από το εξωτερικό για να καλύψει τις εργασιακές ανάγκες.
63% των Ελλήνων εργαζομένων θεωρούν ότι είναι καλό ο εργοδότης τους να προσλαμβάνει ξένο προσωπικό, μόνο εφόσον το εγχώριο εργατικό δυναμικό δεν μπορεί να προσφέρει τις απαιτούμενες δεξιότητες και γνώσεις.
 
Κινητικότητα
74%των Ελλήνων ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν ταξίδια και αξίζει αυτή η επιλογή μια παραπάνω προσπάθεια, αν πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εργασία.
67% θα προτιμούσαν να εργάζονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια ή μετοποδήλατο.
58% θα ήθελαν να μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό στα πλαίσια της εργασίας τους.
τριμηνιαίες επαναλαμβανόμενες παρατηρήσεις o δείκτης κινητικότητας στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση
 
Ο Δείκτης Κινητικότητας της Randstad για την αγορά εργασίας υπολογίζει τον αριθμό των εργαζομένων που αναμένουν να αλλάξουν εργασία μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Ο Δείκτης βασίζεται στην τρέχουσα εργασιακή ικανοποίηση του υπαλλήλου, το φόβο απόλυσης, την ανάγκη του για νέες προσωπικές προκλήσεις, καθώς και το επίπεδο αισιοδοξίας που έχει ότι θα βρει απασχόληση σε νέο εργοδότη. Στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσδοκούν να απασχοληθούν σε νέο εργοδότη τους επόμενους έξι μήνες. 
 
Ο δείκτης κινητικότητας για την Ελλάδα,αυξήθηκε κατά 6 μονάδες ,από τις 101 στις 107, για το τρίτο τρίμηνο του2019. 
Ο παγκόσμιος δείκτης κινητικότητας αυξήθηκε στις114 μονάδες. Το συγκεκριμένο τρίμηνο, υψηλότερα ποσοστά κινητικότητας παρατηρήθηκαν στην Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (+7κα ιγια τις 2 χώρες), στην Ελλάδα και την Κίνα (+6 και για τις 2 χώρες),στηνΑυστραλία (+5) και στην Ισπανία, την Αυστρία,τη Γαλλία κα ιτη Βραζιλία(+ 4 για όλες τις χώρες). Τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης παρατηρήθηκαν στην Ελβετία και την Αργεντινή (-4 και για τις 3 χώρες), και στη Γερμανία (-2). 
 
Διάθεση για αλλαγή εργασίας
Η επιθυμία για αλλαγή εργασίας αυξάνεται ελάχιστα μέσα στο 2019 για τους Έλληνες ερωτηθέντες.
 
32% δήλωσαν ότι η διάθεσή τους για αλλαγή εργασίας έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, κατά το οποίο 28% είχαν δηλώσει την επιθυμία τους για αλλαγή εργοδότη.
 
Αλλαγήεργασίας
Το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που άλλαξε εργασία το τελευταίο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 4.5% στο 22.5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Οι βασικοί λόγοι αλλαγής εργασίας είναι: αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών συνθηκών(41%), προσωπική διάθεση για αλλαγή(29%)και δυσαρέσκεια με τον εργοδότη(26%).
32% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα αναζητούν μία νέα θέση εργασίας, ένα ποσοστό αύξησης 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
66%δήλωσαν επίσης ότι αν χρειαστεί να αναζητήσουν μια νέα θέση εργασίας,θα μπορούσαν να βρουν μια ανάλογη.
59% πιστεύουν ότι αν χρειαστεί να αναζητήσουν μια διαφορετική θέση εργασίας, θα μπορούσαν να βρουν μια αντίστοιχη εργασία σε ένα διαφορετικό εργοδότη.
φόβοςαπώλειαςεργασίας29% των Ελλήνων εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι θα χάσουν την εργασία τους, ένα ποσοστό αύξησης 2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Αναλυτικότερα, το 43% της ηλικιακής ομάδας 18-24 φοβάται περισσότερο ότι θα χάσει την εργασία του.
 
Εργασιακή ικανοποίηση
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας, στην Ελλάδα, η εργασιακή ικανοποίηση παραμένει σταθερη αναφορικά με το προηγούμενο τρίμηνο, με ​63%των Ελλήνων εργαζομένων να δηλώνουν ότι είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ