Έργο για τη

Έργο για τη "Philharmonia Orchestra" του Λονδίνου θα συνθέσει απόφοιτους Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ

Ο υποψήφιος Διδάκτορας και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Δημήτρης Οικονόμου είναι ένας από τους τρεις νικητές του διαγωνισμού σύνθεσης της «Royal Philharmonic Society» με τίτλο «Composition Prize 2009» και κατά συνέπεια του ανατέθηκε να συνθέσει ένα έργο για τη «Philharmonia Music of Today Series».


Η «Royal Philharmonic Society» προσέφερε τρεις αναθέσεις που αφορούν στη σύνθεση έργου για μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Οι τρεις νικητές θα συμμετέχουν στην «Philharmonia Orchestra’s Young Composers Academy» και θα δουλέψουν για ένα χρόνο με τον καλλιτεχνικό σύμβουλο της «Music of Today», Julian Anderson και μουσικούς της «Philharmonia Orchestra», στο Λονδίνο.


Ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο και είναι ανοιχτός σε συνθέτες κάτω των 29 χρονών. Για τη συμμετοχή χρειάζεται κατάθεση φακέλου με 3 συνθέσεις και μία ηχογράφηση σε CD ενός έργου. Στο διαγωνισμό υπήρξαν περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες και κριτική επιτροπή ήταν οι: Julian Anderson, Claudia Molitor και Mark Van de Wiel. Το έργο του κ. Οικονόμου θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2010.


Επιβλέπων Καθηγητής του 25χρονου υπ. Διδάκτορα του Α.Π.Θ. Δημήτρη Οικονόμου είναι ο κ. Χρήστος Σαμαράς.


«Είμαι χαρούμενος που η δουλειά μου αναγνωρίζεται και παρουσιάζεται στο εξωτερικό και που θα συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους μουσικούς της Philarmonia Orchestra» δήλωσε ο κ. Οικονόμου. «Επόμενος στόχος η ολοκλήρωση του διδακτορικού και παράλληλη συνεχή καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως