Εριεττα Κούρκουλου

Εριέττα Κούρκουλου για την τραγωδία στην Άρτα: Δεν είχαν την υποστήριξη που δικαιούνταν από το κράτος

Θέση για την τραγωδία στην Άρτα, όπου πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών μωρό του μέσα στο αμάξι, πήρε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, μέσω του λογαριασμού της στο instagram.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, ανέβασε μία φωτογραφία του γιου της Νίκου, μαζί με τον άνδρα της Βύρωνα και αναφέρθηκε στα όσα βιώνουν οι γονείς τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού ενώ τόνισε και την ευθύνη που έχει το κράτος στον θάνατο του βρέφους στην Άρτα.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Πήρε χρόνο… Πήρε χρόνο ακόμα και για εμένα να καταλάβω ότι είναι δικός μου –
Πήρε χρόνο για εμένα που τον είχα στην κοιλιά μου 9 μήνες, που του μιλούσα και του διάβαζα παραμύθια, που τον ένιωθα να στριφογυρίζει μέσα μου και καταλάβαινα πότε είχε λόξιγκα καιρό πριν τον πάρω αγκαλιά.

Για τον πατέρα του πήρε περισσότερο χρόνο η συνειδητοποίηση ότι έγινε μπαμπάς. Χρειάστηκε να αναπτύξει πρώτα μια στοιχειώδη επικοινωνία με το μωρό μας.

Πήρε χρόνο, αλλά είχαμε χρόνο.
Εγώ είχα τον χρόνο να καθίσω σπίτι και την δυνατότητα να τον παίρνω μαζί μου στην δουλειά.

Ο Βύρων είχε τον χρόνο να χτίσει σταδιακά την σχέση του λίγες ώρες κάθε μέρα μετά το γραφείο, γιατί δεν είχε χίλιες άλλες υποχρεώσεις στο σπίτι.
Είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου που χρειαζόταν για να γίνουμε γονείς και να γίνουμε καλοί γονείς, όμως οι άνθρωποι που θρηνούν τον χαμό του παιδιού τους σήμερα, δεν είχαν χρόνο. Δεν είχαν βοήθεια. Δεν είχαν την υποστήριξη που δικαιούνταν από το κράτος.

Ήταν χαμένοι από χέρι…

Μπορούμε να καταδικάσουμε τον μπαμπά που έκανε το λάθος, αλλά θα ήταν πιο ωφέλιμο να εστιάσουμε στο πραγματικό πρόβλημα που τον οδήγησε εκεί, για να μην ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο.»

 

 


11 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως