Έρικ Κλάπτον: «Δεν θα παίξω σε καμία σκηνή όπου υπάρχει ένα κοινό με διακρίσεις»

Ο διάσημος κιθαρίστας και μουσικός Έρικ Κλάπτον δεν θα παίξει σε παραστάσεις, shows ή συναυλίες όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί εναντίον του Covid.

Ο Κλάπτον προέβη σε ανακοίνωση μετά τις ανακοινώσεις  του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ότι οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό μεβολιασμού για να μπουν σε νυχτερινά κέντρα και σε άλλους χώρους.

Να σημειωθεί ότι ο Έρικ Κλάπτον έχει μια σειρά από συναυλίες της Βόρειας Αμερικής που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο και οι επόμενες συναυλίες του στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τον Μάιο του 2022.

H ανακοίνωση

«Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, νιώθω τιμή να κάνω μια δική μου ανακοίνωση.Θέλω να πω ότι δεν θα παίξω σε καμία σκηνή όπου υπάρχει ένα κοινό με διακρίσεις. Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω την παράσταση.»

Ο μουσικός πρόσθεσε έναν σύνδεσμο στο τραγούδι του κατά του lockdown με τον Van Morrison, “Stand and Deliver”.

Το τραγούδι περιλαμβάνει τους στίχους: “Θέλεις να είσαι ελεύθερος/ Ή θέλεις να είσαι σκλάβος;”

Η δήλωση του 76χρονου μουσικού κοινοποιήθηκε μέσω του λογαριασμού Telegram του παραγωγού ταινιών και του αρχιτέκτονα Robin Monotti, ο οποίος είναι επίσης σκεπτικός για το εμβόλιο Covid-19 και εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την βρετανική κυβέρνηση.

Οι παρενέργειες που είχε ο Κλάπτον μετά τον εμβολιασμό του

Τον Μάιο, μίλησε για τις σοβαρές παρενέργειες που είχε στο εμβόλιο Covid, αποκαλύπτοντας ότι τα χέρια και τα πόδια του ήταν «σαν νεκρά, μουδιασμένα και είχα την αίσθηση καψίματος» για δύο εβδομάδες.

«Έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου AZ (AstraZeneca) και αμέσως είχα σοβαρές αντιδράσεις που κράτησαν δέκα ημέρες. Ανάρρωσα τελικά και μου είπαν ότι θα έκανα την δεύτερη δόση μετά από δώδεκα εβδομάδες, ” είχε αποκαλύψει στο Telegram.

Πηγή: thesun.com,rollingstone.com