{ Τελευταία νέα }

Ερντογάν: Εύχεται η Γαλλία να «ξεφορτωθεί» τον Μακρόν το συντομότερο


Κατηγορίες: Διεθνή

Ερντογάν: Εύχεται η Γαλλία να «ξεφορτωθεί» τον Μακρόν το συντομότερο

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε "μπελά" για την Γαλλία τον Μακρόν και είπε ότι

Σφοδρή επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν από τον Τούρκο πρόεδρο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο, ο Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε η Γαλλία «να ξεφορτωθεί τον Μακρόν» το συντομότερο δυνατό.

«Ο Μακρόν είναι βάρος για την Γαλλία. Ο Μακρόν και η Γαλλία διανύουν μια πολύ επικίνδυνη περίοδο στην πραγματικότητα. Ελπίζω ότι η Γαλλία θα ξεφορτωθεί τον μπελά Μακρόν το συντομότερο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, μετά την προσευχή της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου στην Αγιά Σοφιά.

Σε διαφορετική περίπτωση τα Κίτρινα Γιλέκα θα μπορούσαν να γίνουν Κόκκινα, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Τούρκος πρόεδρος, δεν έκρυψε την οργή του για τη γαλλική στήριξη στους Αρμένιους λέγοντας ειρωνικά «αν τους αγαπούν τόσο πολύ, ας τους δώσουν τη Μασσαλία».

Το Reuters αναφέρει ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Γαλλίας είναι τεταμμένες τους τελευταίους μήνες λόγω των διαφορετικών πολιτικών των δυο χωρών στη Συρία αλλά και για τα σκίτσα που σατιρίζουν τον προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία. Η Άγκυρα και το Παρίσι αλληλοκατηγορούνται επίσης για την κατάσταση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ