{ Τελευταία νέα }

Ερντογάν: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά Εμμανουέλ Μακρόν και ΗΠΑ

Συνεχίζει τους λεονταρισμούς ο Πρόεδρος της Τουρκίας


Κατηγορίες: Διεθνή

Ερντογάν: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά Εμμανουέλ Μακρόν και ΗΠΑ

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις ο Ρετζέπ Ερντογάν, κατά του Προέδρου της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν, επιμένοντας πως ο Γάλλος ομόλογός του χρίζει ειδικής ιατρικής παρακολούθησης

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν, κατά του Προέδρου της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν, επιμένοντας πως ο Γάλλος ομολογός του χρίζει ειδικής ιατρικής παρακολούθησης.  
 
Σε σημερινή (25/10) ομιλία του στην επαρχία της Μαλάτιας στην Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος έριξε τα βέλη του κατά του Εμμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας τα εξής: 
«Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και που πηγαίνεις. Είπα στην Καισάρεια χθες, ότι ο αυτός είναι περιστατικό και ότι πρέπει πραγματικά να εξεταστεί ιατρικά».
Να σημειωθεί πως ο Ρετζέπ Ερντογάν σε προηγούμενη αναφορά του για τον Εμμανουέλ Μακρόν, είχε εξαπολύσει  απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς οι οποίες προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Γάλλου Προέδρου ο οποίος προέβη σε ανάκληση του Γάλλου Πρεσβευτή στην Άγκυρα.
 
Όμως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν περιορίστηκε μόνο στην κριτική του στον Εμμανουελ Μακρόν. Σε εκδήλωση που παρεβρέθη στην Μαλάτια, έστρεψε τα πυρά του  και  κατά  της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία με αφορμή  τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την δοκιμή των  S- 400 αλλά και από την ανάμειξη της Τουρκίας στις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.  
 «Μερικοί Αμερικανοί καλούν τον  αδερφό μου  Αλιγιεφ και του λένε ότι εάν η Τουρκία βρίσκεται δίπλα στους Αζέρους θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Μας είπατε να στείλουμε τους S-400 στη Ρωσία. Αλλά δεν είμαστε μια φυλή, είμαστε η Τουρκία", επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
 
Ο Ρετζέπ Ερντογάν με ειρωνικό ύφος προκάλεσε τις ΗΠΑ να επιβάλουν άμεσα κυρώσεις στην Άγκυρα λέγοντας «Όποιες και αν είναι οι κυρώσεις σας μην αργείτε»
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ