{ Τελευταία νέα }

Έρχεται «stop» στις μετακινήσεις από νομό σε νομό στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

πρόσθετα μέτρα στις «πορτοκαλί» περιοχές


Κατηγορίες: Ελλάδα

Έρχεται «stop» στις μετακινήσεις από νομό σε νομό στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν, πως τα νέα μέτρα θα θέσουν σε «καραντίνα» τα 3/4 της χώρας, ήτοι σχεδόν 7 εκατομμύρια Έλληνες

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας φέρνουν νέες, σκληρές παρεμβάσεις της πολιτείας. Ήδη  ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, την υπαγωγή της Θεσσαλονίκης και των Π.Ε. Ροδόπης και Λάρισας στο «επίπεδο 4».
 
Όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, αύριο, Παρασκευή, ο ίδιος θα ανακοινώσει και νέους περιορισμούς, προκειμένου να «σπάσει» η δυναμική του δεύετρου κύματος της πανδημίας.
 
Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν, μάλιστα, πως τα μέτρα αυτά θα θέτουν σε «καραντίνα» τα 3/4 της χώρας, ήτοι σχεδόν 7 εκατομμύρια Έλληνες. Τα 2 εκατομμύρια εξ αυτών βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, διευκρινίζεται, ενώ 5 εκατομμύρια υπολογίζονται οι πολίτες που κατοικούν στις «πορτοκαλί».
 
Πρόκειται για το μέτρο απαγόρευσης των μετακινήσεων από και προς τις περιοχές του «επιπέδου 3» - στις οποίες περιλαμβάνεται η Αττική - κάτι που ήδη εφαρμόζεται στις περιοχές που είναι σε «κόκκινο» συναγερμό, μεταξύ των οποίων και οι τρεις προαναφερθέντες νομοί.
 
Περαιτέρω, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον των ειδικών, οι προτάσεις που κατατέθηκαν για τα πρόσθετα μέτρα στις «πορτοκαλί» περιοχές περιλαμβάνουν:
 
- Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού από τις 21.00 ή 22.00, μέχρι τις πέντε το πρωί.
- Μείωση ωραρίου εστιατορίων καφέ και άλλων χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (να κλείνουν από τις 21.00 ή 22.00).
- Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης (βλ. παραπάνω) μέχρι και τις πέντε το πρωί.
- Χρήση μάσκας και όταν καθόμαστε σε εστίαση κλπ. καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ