{ Τελευταία νέα }

Έρχονται τα ψάρια και τα αλιεύματα με «ταυτότητα». Ο καταναλωτής θα γνωρίζει την προέλευση του προιόντος

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Έρχονται τα ψάρια και τα αλιεύματα με «ταυτότητα». Ο καταναλωτής θα γνωρίζει την προέλευση του προιόντοςΤα καταστήματα πώλησης αλιευμάτων θα εφοδιαστούν με ειδικό σήμα

Ψάρια (και αλιεύματα, γενικότερα) με «ταυτότητα» θα έχουν πολύ σύντομα στο τραπέζι τους οι καταναλωτές.
Όλα τα καταστήματα πώλησης αλιευμάτων θα εφοδιαστούν με ειδικό σήμα, που θα πιστοποιεί τα προαναφερθέντα και ανά πάσα στιγμή ο καταναλωτής θα γνωρίζει την προέλευση του προιόντος που αγοράζει.
Ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας (ΟΚΑΑ) που εποπτεύει τις 11 ανά την επικράτεια ιχθυόσκαλες, προωθεί διαδικασίες πιστοποίησης των αλιευμάτων που εξέρχονται από τις ιχθυόσκαλες (είδος αλιεύματος, πότε και πού αλιεύθηκε και από ποιό σκάφος), πιστοποιώντας ταυτοχρόνως  ότι τα συγκεκριμένα αλιεύματα προέρχονται από ελληνικές θάλασσες.
Έτσι, όλα τα καταστήματα πώλησης αλιευμάτων θα εφοδιαστούν με ειδικό σήμα, που θα πιστοποιεί τα προαναφερθέντα και ανά πάσα στιγμή ο καταναλωτής θα γνωρίζει την προέλευση του προιόντος που αγοράζει.
Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, επισκέφθηκε τις ιχθυόσκαλες τις Βορείου Ελλάδος (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης / ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας), όπου είχε συναντήσεις με τους υπεύθυνους λειτουργίας τους, σε μια προσπάθεια να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε σύντομα να τεθούν σε εφαρμογή οι διαδικασίες πιστοποίησης όλων των αλιευμάτων που εισέρχονται στις ιχθυόσκαλες κι εν συνεχεία φεύγουν για τα καταστήματα με προορισμό το τραπέζι του καταναλωτή.
 
Πηγή: skai.gr
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ