Εσείς γνωρίζετε το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ);

*Γράφει η Έφη Χατζοπούλου

Προς διευκόλυνση των διαδικτυακών  συναλλαγών του πολίτη με το Δημόσιο, δημιουργήθηκε το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Είναι ένα πληροφοριακό σύστημα μοναδικής καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων, στα οποία έχει αποδοθεί ΑΦΜ.

Σκοπός είναι η διασφάλιση υψηλότερου επιπέδου, όπου απαιτείται στις ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο, με την αποστολή των κωδικών μιας χρήσης.

Στην πλατφόρμα μπορείτε να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται άμεσα οι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την αλλαγή διεύθυνσης και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία θα πρέπει να εισέλθετε στην ενιαία ψηφιακή πύλη https://www.gov.gr/ και να επιλέξετε :  Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Διαθέσιμους πρέπει να έχετε:

  1. Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  2. Το κινητό σας τηλέφωνο
  3. Την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) 

Σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί προσοχή:

1) Μπορεί να δηλωθεί μόνο ένα κινητό και ένα email ανά φυσικό πρόσωπο.

2) Η καταχώρηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

3) Όταν μεταβληθούν τα στοιχεία επικοινωνίας σας οφείλετε να τα δηλώσετε στο ΕΜΕΠ μέσα σε 30 ημέρες.

Συντάκτης: Έφη Χατζοπούλου

*Τομέας Εσωτερικής Διαχείρισης Αθήνας στη ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Για ερωτήσεις, ιδιαίτερες περιπτώσεις και εξειδικευμένες συμβουλές, Λογιστικές, Φοροτεχνικές Μισθοδοτικές, Επενδυτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οικονομικό συνεργάτη του cityportal.gr την ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΕ, Αθήνα: 210 33 11 330  και Θεσσαλονίκη: 2310 514 669