Κόσμος ψώνια αγορά

ΕΣΘ: Αναφαίρετο δικαίωμα των Εμπορικών Συλλόγων να τακτοποιούν τα του οίκου τους

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Παντελή Φιλιππίδη παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου.

Θέμα της συνέντευξης Τύπου, ήταν η πολύ δύσκολη απόφαση του ΕΣΘ για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, με στόχο τη μείωση της χρήσης ενέργειας κατά 15%.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Φιλιππίδης, απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων των εκπροσώπων του Τύπου και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

“Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Εμπορικών Συλλόγων να τακτοποιούν τα του οίκου τους, εδώ και 20 χρόνια, οι Εμπορικοί Σύλλογοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.”

“Στις εναλλακτικές: Ή άτακτες διακοπές ρεύματος ή κάθετη μείωση χρήσης ενέργειας, εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείναμε ωράριο λειτουργίας ως οφείλαμε”
“Δεν επηρεάζεται η απασχόληση από την πρότασή μας, οι συμβάσεις εργασίας απαιτούν 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, η δική μας πρόταση, μιλά για 45 ώρες την εβδομάδα. Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, ίσως κερδίζοντας 15% από το ενεργειακό κόστος, να χαθούν 6 ώρες υπερωριακής εργασίας/εβδομάδα ή 2 ρεπό τον μήνα”
“Ο αθέμιτος ανταγωνισμός μαστίζει τον κλάδο μας εδώ και 10 χρόνια, με την είσοδο των πολυεθνικών, εμείς απευθύναμε κάλεσμα σε εκπροσώπους του εν λόγω κλάδου αλλά μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μικρή η συμμετοχή στην διαβούλευση”
“Εμείς κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε την αγορά να σταθεροποιηθεί γιατί πιστεύουμε πως η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι ένα στολίδι και πρέπει να διαφυλάξουμε πως θα είναι όρθια την επόμενη ημέρα”
“Καλή η κριτική και τη δεχόμαστε, ωστόσο, περιμένουμε και προτάσεις από τα επιμελητήρια που έχουν ρόλο συμβούλου στο κράτος και τα τριτοβάθμια όργανα. Είμαστε οι μόνοι που προτείναμε κάτι, μάλιστα, εμείς δίνουμε και την δυνατότητα στα μέλη μας, να μην χάσουν έσοδα από την μείωση του ωραρίου, με την προβολή τους στις πλατφόρμες προβολής και προώθησης, το ΟneVitrina και Galerius Open Mall”.
Άλλωστε το καινούργιο ωράριο είναι προαιρετικό. Θα δοκιμαστεί, θα κριθεί και αν χρειαστεί κάτι να διορθώσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε αμέσως.