ΕΣΘ: Το κόστος των self tests για τους εργαζόμενους να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τους εργοδότες

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή του στην υποχρέωση του εργοδότη να καλύπτει με δική του δαπάνη το ένα εξ αυτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΘ:

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με βάση την οποία, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή του στην υποχρέωση του εργοδότη να καλύπτει με δική του δαπάνη το ένα εξ αυτών.

Σε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που οι επιχειρηματίες προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν μετά από το τεράστιο πλήγμα που υπέστησαν από το πολύμηνο κλείσιμο με κρατική εντολή, είναι παράλογο να πρέπει να επιβαρυνθούν με το έξοδο της προμήθειας του ενός εκ των δύο self tests για κάθε υπάλληλο που απασχολούν, σε εβδομαδιαία βάση.

Αναγνωρίζουμε ότι το self test αποτελεί διαγνωστικό μέσο ελέγχου προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιου covid-19, ωστόσο θεωρούμε αυτονόητο ότι θα έπρεπε η ανάληψη της δαπάνης να γίνει εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα πενιχρά έσοδα των εργοδοτών οι οποίοι έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα όλους αυτούς τους μήνες του lock down.

Με τους υγειονομικούς περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι έχουν ορθοποδήσει οικονομικά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση επανεξέταση της παραπάνω απόφασης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως