Εστίαση: Σενάρια για μείωση ΦΠΑ και αλλαγή στην απόσταση μεταξύ των τραπεζιών

Εστίαση: Σενάρια για μείωση ΦΠΑ και αλλαγή στην απόσταση μεταξύ των τραπεζιών

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα μέτρα που θα περιορίσουν το πλήγμα στον κλάδο της εστίασης, που προγραμματίζεται να ανοίξει την 1η Ιουνίου.   Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις 18-20 Μαΐου, με βάση τις οδηγίες των ειδικών.

Αύξηση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων
Η κυβέρνηση αναζητά μέτρα για την αύξηση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.   Σε αυτό το πλαίσιο, επανεξετάζεται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιού, για να μειωθεί ανάλογα με τη διαρρύθμιση, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Επιπλέον, δεν θα ισχύει το όριο των 4 ατόμων για οικογένειες με περισσότερα μέλη.   Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού 

Επίσης, τραπέζια θα υπάρχουν και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, εφόσον υπάρχει επαρκής αερισμός από παράθυρα και πόρτες. Ήδη, οι δήμοι έχουν συμφωνήσει να παραχωρηθεί περισσότερος εξωτερικός χώρος στα καταστήματα, λόγω της έκτακτης κατάστασης. 

Μείωση του ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα καφέ, αναψυκτικά και ροφήματα
 Παράλληλα γίνεται συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στον καφέ, τα αναψυκτικά και τα ροφήματα, που σερβίρονται στα μαγαζιά από το 24% στο 13%, αλλά και σκέψεις και μείωση του ΦΠΑ εν γένει στην εστίαση, από το 13% στο 11-12%. Όμως, για το δεύτερο υπάρχουν αντιδράσεις από τους Θεσμούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.   

Ξενοδοχεία
Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο, υπάρχουν σενάρια για μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6%, ενώ γίνεται συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ σε μεταφορές και ακτοπλοΐα. Οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού πρώτα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την επανεκκίνηση της εστίασης. 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως