Μόλυβος

Εστιατόριο «Ο Μόλυβος»: Αρώματα νησιού, ούζου και γλυκάνισου, «παντρεμένα» με γεύσεις Ανατολής και Μεσογείου

Ο Μόλυβος, για όσουν τον έχουν επισκεφθεί, είναι ένα μέρος μαγικό, στη βόρεια πλευρά του νησιού της Λέσβου. Το καλοκαίρι κατακλύζεται από κόσμο, την άνοιξη είναι «πνιγμένος» στα μαγευτικά γλυτσίνια, τα όμορφα μωβ λουλούδια του, το φθινόπωρο αλλάζει χρώματα και το χειμώνα σε φιλοξενεί στα ζεστά του καφενεία, για ούζο και μεζέ.

Το εστιατόριο «Μόλυβος» στη Θεσσαλονίκη, γωνία της Ίωνος Δραγούμη 31 με την Καποδιστρίου 1, φέρει μέσα του τις αναμνήσεις του ιδιοκτήτη από τον όμορφο οικισμό, που εκφράζονται σε πιάτα Ελλάδας, Ανατολής και Μεσογείου μοναδικά. Σε έναν χώρο που φέτος έκλεισε 20 χρόνια παρουσίας στη γαστρονομική σκηνή της πόλης και που θα το γιορτάσει με μία νέα, επετειακή αίθουσα, συνδυάζοντας το παλιό με το νέο, τα συλλεκτικά αντικείμενα, με τις πιο μοντέρνες τάσεις.

ΜόλυβοςΜόλυβος

Ακούγοντας κανείς τη λέξη «Μόλυβος», δεν μπορεί να μη φέρει στο μυαλό του ούζα Μυτιληνιά, χταπόδια απλωμένα στον ήλιο, εντυπωσιακά αρχοντικά και πλακόστρωτα σοκάκια. Αυτός είναι ο Μόλυβος της Λέσβου, ο τόπος που ενέπνευσε τον ιδιοκτήτη του ομώνυμου εστιατορίου στην Ίωνος Δραγούμη, που είδε στο νεοκλασικό αυτό κτίριο του 1930 κάτι από τον οικισμό και μετέφερε όλες τις μνήμες του από τις διακοπές του εκεί, στις άνετες, ζεστές σάλες του.

Μόλυβος

Είναι σίγουρα μέσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια – μεζεδοπωλεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αφού από το 2001 που άνοιξε έχει κατακτήσει τις καρδιές μας με τη μοναδική του κουζίνα, την ξεχωριστή του διακόσμηση με παλιά κειμήλια της οικογένειας του ιδιοκτήτη, τα χειροποίητα ξύλινα έπιπλα και τα φωτιστικά του, τα ζωγραφισμένα ταβάνια και τις παραπομπές στην ελληνική παράδοση και τα χαμογελαστά πρόσωπα στην εξυπηρέτηση. Και φυσικά με το ευρύ μενού του, που καλύπτει κυριολεκτικά όλα τα γούστα, «παντρεύοντας» γεύσεις και αρώματα Πόλης και Ανατολής, με Αιγαιοπελαγίτικες και Μεσογειακές συνταγές.

Μόλυβος Μόλυβος


Τι έχει το μενού

Ψητά κεμπάμπ στη σχάρα ζυμωμένα επί τόπου, λαχματζούν, χουνκιάρ μπεγεντί, γιαουρτλού κεμπάπ, μαντί, χοιρινά φιλέτα με βερίκοκα κάσιους και σάλτσα ψητού – πολίτικη συνταγή που ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα – πεντάδα Ουζομεζέδων Βοσπόρου, στις γεύσεις Πόλης κι Ανατολής.

Μόλυβος Μόλυβος

Σολωμός με σάλτσα σαμπάνιας, φάβα με χταπόδι, φρέσκο καλαμάρι στη σχάρα και κριθαράκι λεμονάτο με φρέσκες γαρίδες στα θαλασσινά, όλα τα κρεατικά,, μανιτάρια σχάρας, τηγανιά Μονεμβασιάς, αλλά και πιο μεσογειακές γεύσεις όπως λιγκουίνι με κοτόπουλο, πένες με τέσσερα τυριά και δεκάδες άλλες προτάσεις, απαρτίζουν το μενού.

Μόλυβος

Δοκίμασε οπωσδήποτε τους Φιλιανούς μεζέδες τους – πιάτο που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αγάπησε ιδιαίτερα κι ο αγαπημένος chef Ηλίας Μαμαλάκης όταν επισκέφτηκε το εστιατόριο – κι επέλεξε ανάμεσα από πολλές φρέσκες και δροσερές σαλάτες, όπως η «αγροτική». Τα λαχανικά πάντα φρέσκα, στις σαλάτες χρησιμοποιείται εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, οι πατάτες είναι φρέσκες, καθαρισμένες στο χέρι, το ψωμί είναι ζυμωμένο καθημερινά, τα τυριά τους είναι Π.Ο.Π από μικρούς παραγωγούς της χώρας, όλα ακολουθούν τις καλύτερες ποιοτικές επιταγές.

Μόλυβος Μόλυβος

Και η κάβα

Η κάβα του εστιατορίου «Μόλυβος», δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες ούζων και τσίπουρων από όλη την Ελλάδα, σκορπίζοντας στο χώρο μια ντελικάτη μυρωδιά γλυκάνισου, αλλά και κρασιά από μικρούς αμπελώνες και μετόχια, καθώς και κομπόστες και τουρσιά χειροποίητα. Βρίσκεις λευκούς, ροζέ και κόκκινους οίνους των Κτημάτων Μπουτάρη, Κυρ – Γιάννη, Γεροβασιλείου, Βιβλία Χώρα, Grande Reserve, Αβέρωφ, Αβαντίς και Ζίτσας. Βρίσκεις ούζα Πλωμαρίου, Βαρβαγιάννη, Πιτσιλαδή και Μαγεία, με ετικέτες που ανανεώνονται ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Μόλυβος Μόλυβος

Η νέα επετειακή αίθουσα

Καθώς φέτος ο «Μόλυβος» κλείνει 20 χρόνια ζωής, από το Νοέμβριο και μετά θα μας υποδεχθεί με μία από τις αίθουσες του επάνω ορόφου του ανακαινισμένη, μεταμορφωμένη πλέον σε έναν χώρο μοντέρνο, με διεθνή κουζίνα και ειδικά διαμορφωμένο cocktail bar, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε και το γεύμα μας, αλλά και απλά το ποτό μας, με ξεχωριστές μάλιστα προτάσεις του καταστήματος. Μέσα σε αυτές χοιρινό φιλέτο γεμιστό με γαρίδα και σως σαμπάνιας, μπριζόλες τύπου ταλιάτας, ραβιόλια με αστακό, ντολμάδες γεμιστούς με κρητική γραβιέρα και μέλι, χοιρινά φιλετάκια σιτζουάν κι άλλα πιο χειμερινά και σίγουρα ιδιαίτερα πιάτα.

Στα cocktails θα βρεις 10 νέες δικές τους προτάσεις, αλλά και δυνατότητα παραγγελίας συγκεκριμένων συνδυασμών πιάτων με cocktails, με μορφή «δυάδας», «τριάδας» και «τετράδας» (στα δύο πιάτα θα έρχονται και δύο cocktails ταιριαστές επιλογές του καταστήματος, κ.ο.κ.). Μείνετε συντονισμένοι, για το όνομα της νέας αίθουσας, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΜόλυβοςΜόλυβος

Tip 1: Προτίμησε το εστιατόριο «Μόλυβος» για τη διοργάνωση της εκδήλωσής σου, της ορκωμοσίας σου, των εταιρικών σου γευμάτων, αφού εδώ υπάρχει μεγάλη παράδοση κι αντίστοιχη τεχνογνωσία και δυνατότητα φιλοξενίας έως κι 75 ατόμων.

Tip 2: Ο Μόλυβος έρχεται και στο χώρο σου μέσω delivery.

Διεύθυνση: Ίωνος Δραγούμη 31 με Καποδιστρίου
Τηλέφωνο: 2310 555952
Website
Facebook
Instagram
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 13.00 – 01.30

 

Διαβάστε επίσης: Times Cafe Bar: Η επιτομή της ποιοτικής all day διασκέδασης!

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε