{ Καλά νέα }

Εθνικά υπερήφανους μας έκανε ακόμα μια φορά ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

O σπουδαίος Έλληνας Μαθηματικός τιμήθηκε με το Rolf Nevanlinna Prize.


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Εθνικά υπερήφανους μας έκανε ακόμα μια φορά ο Κωνσταντίνος ΔασκαλάκηςΤο βραβείο Rolf Nevanlinna Prize απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονες κάτω των 40 ετών που συνεισέφεραν στα μαθηματικά των υπολογιστών, κατά τη συνεδρίαση του International Congress of Mathematicians.

O 36χρονος Έλληνα μαθηματικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, τιμήθηκε με ένα ακόμα βραβείο και μάλιστα από τα σημαντικότερα βραβεία στα μαθηματικά, το Rolf Nevanlinna Prize.
 
Το βραβείο Rolf Nevanlinna Prize απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονες κάτω των 40 ετών που συνεισέφεραν στα μαθηματικά των υπολογιστών, κατά τη συνεδρίαση του International Congress of Mathematicians.
Δίνεται παράλληλα με το βραβείο Fields, που θεωρείται το Νόμπελ των Μαθηματικών.
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, τιμήθηκε για τη συμβολή του στον κόσμο των θετικών επιστημών κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Ο ίδιος δουλεύει πάνω σε προβλήματα που συνδυάζουν την επιστήμη των υπολογιστών, την τεχνητή νοημοσύνη και τα οικονομικά προβλήματα.
 
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (με βαθμό 9,98, με άριστα το 10), έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Berkeley στην California, πριν τον προσλάβει η Microsoft και φύγει από εκεί, και έναν χρόνο μετά να γίνει, στα 28 του, επίκουρος καθηγητής στο ΜΙΤ.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ