ΕΒΕΘ: Να σταματήσουν οι κατασχέσεις για οφειλές σε τράπεζες για μιά διετία. Οι προτάσεις

ΕΒΕΘ: Καμπανάκι για την έλλειψη πάρκινγκ στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Την έλλειψη χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και την ανάγκη για εικοσιτετράωρη λειτουργία των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων της ΟΛΘ ΑΕ, φέρνει στο προσκήνιο με δύο σχετικές επιστολές του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα θέτει και το χρόνιο ζήτημα της ανεπάρκειας των δημόσιων χώρων υγιεινής στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που είναι ένα θέμα με άμεση επίπτωση στις εντυπώσεις των επισκεπτών της πόλης.

Ειδικότερα σε επιστολή, την οποία υπογράφει ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, και απευθύνεται στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Σωκράτη Δημητριάδη και στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ιακώβου, το Επιμελητήριο επισημαίνει “το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης που παρουσιάζεται, ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο, στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση αυτή αναμένεται μάλιστα να επιδεινωθεί κατά τους επόμενους μήνες, λόγω της αυξημένης προσέλευσης τουριστών στην πόλη μας”.

“Όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης, σε συνδυασμό με τη μη συνεχή λειτουργία σχετικών δημοτικών χώρων, όπως αυτός επί της οδού Πολυτεχνείου, ο οποίος κλείνει το μεσημέρι της Παρασκευής και ανοίγει το πρωί της Δευτέρας, έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην κίνηση στα εμπορικά καταστήματα όσο και στα τουριστικά καταλύματα του κέντρου της πόλης μας και προφανώς προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης”, τονίζεται περαιτέρω στην επιστολή.

Ακόμη υπογραμμίζεται πως “δυσφορία στους πολίτες, αλλά και στους αυξανόμενους επισκέπτες που κινούνται στο κέντρο της πόλης προκαλείται και από την προβληματική λειτουργία, από άποψη καθαριότητας, των δημόσιων χώρων υγιεινής, όπως αυτών που βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους. Θεωρούμε ότι οι δημοτικές τουαλέτες θα πρέπει να είναι επαρκείς σε αριθμό, αυτοχρηματοδοτούμενες και φυλασσόμενες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε, αγαπητοί κύριοι Αντιδήμαρχοι, να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση των σοβαρών, για την οικονομία και τον πολιτισμό, αυτών των προβλημάτων που «θαμπώνουν» την εικόνα της πόλης μας”.

Την ίδια στιγμή το ΕΒΕΘ με επιστολή, την οποία επίσης υπογράφει ο Α΄ Αντιπρόεδρος του, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, θέτει στον Εκτελεστικό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, κ.  Αθανάσιο Λιάγκο, το ζήτημα της εικοσιτετράωρης λειτουργίας των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων της ΟΛΘ ΑΕ και υποβάλει πρόταση για “λειτουργία των δύο ανοικτών χώρων στάθμευσης της ΟΛΘ ΑΕ σε εικοσιτετράωρη βάση, ώστε να μετριαστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας”.


Θεσσαλονίκη 2 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως