Ζυμαρικά

Εξαγωγές ρεκόρ: 50.000.000 πακέτα ζυμαρικών από τη EURIMAC (ΜΑΚΒΕΛ)

Περισσότερα από 50.000.000 πακέτα ζυμαρικών εξήχθησαν το 2021 σε 57 χώρες, μεταξύ των οποίων και στη μητρόπολη των ζυμαρικών Ιταλία. Η επίδοση αυτή κατατάσσει τη EURIMAC Α.E., για μία ακόμη χρονιά, ως τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία ζυμαρικών στην Ελλάδα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Η EURIMAC AE ιδρύθηκε το 1996 μετά τη στρατηγική συμμαχία της ΜΑΚΒΕΛ ΑΕ με την EURICOM SpA. Η εταιρεία χρησιμοποιεί για την κάλυψη των παραγωγικών της αναγκών (άλεση σκληρού σίτου – παραγωγή και συσκευασία ζυμαρικών) 100% Πράσινη θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Αεροφωτογραφία με τις εγκαταστάσεις της EURIMAC
Αεροφωτογραφία με τις εγκαταστάσεις της EURIMAC

Η πρώτη ύλη, το σκληρό σιτάρι, προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες παραγωγούς. Για την καλλιέργεια του έχει πραγματοποιηθεί και λειτουργεί εγκατάσταση εξειδικευμένου λογισμικού που είναι συνδεδεμένο με δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών. Η εφαρμογή αυτή εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του σκληρού σίτου και των ζυμαρικών, προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.

Διαβάστε επίσης ΣΕΠΕΕ: Αυξημένες κατά 26,2% οι εξαγωγές ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας

Επιπλέον, οι δομές των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία αποτελούνται από συνδυασμό των ίδιων πολυμερών με αποτέλεσμα τα υλικά συσκευασίας στο σύνολο τους να είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Θεσσαλονίκη: Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και Οικονομικής Ζώνης Διώρυγας του Σουέζ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως