Έξαλλοι οι Βρετανοί για την απονομή του τίτλου "Ιππότης" στον Τόνι Μπλερ

Τόνι Μπλερ

Οι πιέσεις προς τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο, όχι από τα κρούσματα covid ή τα κορωνοπάρτι και την ανακαίνιση του διαμερίσματός του, αλλά για την απόφαση του Μπάκιγχαμ να απονεμηθεί στον Τόνι Μπλερ ο τίτλος του Ιππότη.

Ο πρώην Πρωθυπουργός των Εργατικών, το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο μέχρι σήμερα που οδήγησε το κόμμα σε τρεις διαδοχικές νίκες στις γενικές εκλογές, ήταν το πιο αμφιλεγόμενο όνομα στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη λίστα των Τιμών της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο 68χρονος Μπλερ προτάθηκε ως “Knight Companion of the Most Noble Order of the Garter”, τον πιο ανώτερο τίτλο ιππότη που έχει απονεμηθεί σε όλους τους προκατόχους του.

Ωστόσο, η απόφαση αντιμετώπισε  αντιδράσεις από αντιπολεμικούς ακτιβιστές που την χαρακτηρίζουν ως «κοροϊδία» στον λαό του Ιράκ και του Αφγανιστάν, ενώ μητέρες Βρετανών βετεράνων απειλούν να επιστρέψουν τους Elizabeth Crosses, μια μορφή αναγνώρισης που δίνεται στις οικογένειες των αποθανόντων.

Αν οι αποφάσεις για το ποιος θα συμπεριληφθεί στο Garter είναι καθαρά θέμα της βασίλισσας Ελισάβετ και γίνονται χωρίς τη συμβουλή του πρωθυπουργού, μία συλλογή υπογραφών που ξεπερνά τις 500.000 καλει τον Τζόνσον να ζητήσει από την Ελισάβετ να ανακαλέσει το χρίσμα στον Μπλερ.

Ο δημιουργός του συγκεκριμένου ψηφιακού καλέσματος της ιστοσελίδας Change.org, Άνγκους Σκοτ, ανέφερε ότι ο σερ Τόνι Μπλερ «είναι το λιγότερο άξιο πρόσωπο οποιασδήποτε δημόσιας τιμής.

Ωστόσο είναι μάλλον απίθανο η απόσυρση του ιπποτικού τίτλου του Μπλερ ή να συζητηθεί το θέμα από τους βουλευτές, καθώς η συγκέντρωση των ψηφιακών υπογραφών δεν δημιουργήθηκε στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Πηγή:dailymail.co.uk

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως