Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η Όμικρον – Έκλεισε τα σύνορά του το Ισραήλ

Πλήκτρο πληκτρολογίου που αναφερει τη λέξη covid 19

Μεγαλώνει η ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς εντοπίζονται νέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.

Κρούσματα της Όμικρον επιβεβαιώθηκαν σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία, ενώ την Παρασκευή είχε εντοπιστεί κρούσμα και στο Βέλγιο. Ύποπτες περιπτώσεις εξετάζονται σε Ολλανδία και Δανία. Όλα αφορούν ταξιδιώτες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει για 14 ημέρες την είσοδο στην επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως.

Μια σειρά νέων μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στη Βρετανία ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Μπόρις Τζόνσον..

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό προς την Αγγλία θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό διαγνωστικό τεστ PCR έως το τέλος της δεύτερης ημέρας, αλλά και να θέτουν εαυτούς σε απομόνωση μέχρι να προκύψει αρνητική διάγνωση.

Επίσης, όλες οι επαφές φορέων της παραλλαγής Όμικρον θα πρέπει να μένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση δέκα ημερών, ανεξαρτήτως του αν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Τζόνσον ανήγγειλε επίσης την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε καταστήματα και μέσα συγκοινωνίας, όχι όμως στην εστίαση. Όπως είπε, τα μέτρα είναι προσωρινά και θα επανεξεταστούν σε τρεις εβδομάδες.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως