Ένα παγόβουνο εξολόθρευσε μια αποικία πιγκουίνων στην Ανταρκτική

Εξέγερση σε ενυδρείο - Πιγκουίνοι αρνούνται να φάνε τη νέα φθηνότερη τροφή

Μπαϊράκι σήκωσαν σε ενυδρείο στην Ιαπωνία ορισμένοι πιγκουίνοι οι οποίοι αρνούνται να φάνε τη νέα φθηνότερη τροφή που τους προσφέρεται.

Οι υπάλληλοι του ενυδρείου, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού, έλαβαν την απόφαση να αγοράσουν νέες φθηνότερες τροφές για τα ζώα του ενυδρείου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περικοπών και μείωσης των εξόδων, το ενυδρείο Χακόνε, στην περιφέρεια Καναγκάουα της κεντρικής Ιαπωνίας, νοτιοδυτικά του Τόκιο, κατήργησε κάποιες από τις παραδοσιακές και πιο ακριβές τροφές, όπως είναι το σαφρίδι, προτιμώντας το φθηνότερο σκουμπρί.

Αλλά η αλλαγή αυτή στο μενού δεν έγινε δεκτή με χαρά από όλους με κάποιους από τους πιγκουίνους να σηκώνουν με απέχθεια προς τα πάνω το ράμφος τους όταν έρχεται η ώρα του φαγητού.

«Στην αρχή το παίρνουν στο στόμα τους, αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει και το πετάνε», εξηγεί στο AFP ο υπεύθυνος του ενυδρείου Χιρόκι Σιμαμότο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ασυμβίβαστοι πιγκουίνοι πιθανόν να διαφώνησαν με το μέγεθος των νέων γευμάτων τους που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

«Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά», σημειώνει.

Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο με τις ενυδρίδες του ενυδρείου, που απέρριψαν σύσσωμες το φθηνότερο ψάρι, επισημαίνει ο Σιμαμότο.

Οι αρχές του ενυδρείου δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν το μενού όταν οι τιμές για το σαφρίδι αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 20 με 30%, εν μέρει εξαιτίας της κακής ψαριάς.

Το ενυδρείο εξακολουθεί να αγοράζει και σαφρίδια για τις τροφές, αλλά δεν έχει σχέδια να επιστρέψει αποκλειστικά σε αυτά αν δεν πέσουν οι τιμές, καταλήγει ο Σιμαμότο.

«Όλα εξαρτώνται από το πότε θα επανέλθουν τα πράγματα στην κανονικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Λουόμενοι κυνήγησαν καρχαρία με σφουγγαρίστρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως