Χρηματοκιβώτιο

Εξιχνίαση κλοπής χρηματοκιβωτίου με λεία άνω των 190.000 ευρώ

Την εξιχνίαση κλοπής χρηματοκιβωτίου από διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που, κατά δήλωση του 64χρονου ιδιοκτήτη του, περιείχε χρήματα και κοσμήματα, αξίας άνω των 190.000 ευρώ, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις άνδρες, με καταγωγή από τη Γεωργία, ενώ ανάμεσά τους είναι ένας 39χρονος που βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας για συναφή αδικήματα.

Η κλοπή τελέστηκε τον Νοέμβριο του 2019, όταν οι κατηγορούμενοι παραβίασαν το διαμέρισμα-«στόχο», αφαιρώντας από το εσωτερικό του χρηματοκιβώτιο, το οποίο «φόρτωσαν» εν συνεχεία στο όχημα διαφυγής τους.

Η εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Συλλογής Διαχείρισης Πληροφοριών εξιχνίασαν περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου, που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2019, στην περιοχή κέντρου πόλης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 39, 53, 33 και 39 ετών, με τον τελευταίο εξ’ αυτών να βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ως προς την υπόθεση, οι προαναφερόμενοι άντρες, μετά από ολιγόωρη κατόπτευση διαμερίσματος 64χρονου ημεδαπού, εισήλθαν παράνομα στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των (125.000) ευρώ και κοσμήματα αξίας (68.000) ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση επιβιβαζόμενοι σε επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου.

Σημειώνεται ότι, οι τρεις ηλικιακά μεγαλύτεροι εκ των δραστών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 


Θεσσαλονίκη 16 Ιανουαρίου 2023