Ευαγγελία Μουμούρη

Ευαγγελία Μουμούρη: Στα πανεπιστήμια κορίτσια εκβιάζονται από καθηγητές για να υπογράψουν το διδακτορικό τους

Η Ευαγγελία Μουμούρη έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου (περιοδικό Τύπος Tv) και μίλησε μεταξύ άλλων για το Me Too και το ξεκαθάρισμα που έγινε στον επαγγελματικό της χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Συμβουλευτικά Κέντρα για τη Βία κατά των Γυναικών σε Ελλάδα

Στην ερώτηση τι θα έκανε αν είχε ένα παιδί που θα επιθυμούσε να ακολουθήσει τον κλάδο της υποκριτικής (σσ μετά τις πολλαπλές καταγγελίες που είχαμε τελευταία για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις), είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις σκέψεις της

«Θεωρώ πως είναι ανεπίτρεπτο να μεταφέρουμε τις φοβίες μας σε έναν νέο άνθρωπο με όνειρα και φιλοδοξίες. Μόνο χαρά νιώθω που ο χώρος μου είναι από τους πρώτους που κατάφεραν να ξεκινήσουν ένα ξεκαθάρισμα συμπεριφορών και ακυρώσεων προσωπικοτήτων.Τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν σε όλους του επαγγελματικούς χώρους.

Δεν έχουμε την πρωτοκαθεδρία! Στον ιατρικό χώρο, στο δικαστικό σώμα, στο σούπερ μάρκετ, στα τηλεοπτικά κανάλια, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν επαγγελματίες που βάλλονται και που ποτέ δεν θα καταφέρουν να μιλήσουν.

Γνωρίζετε πως στα πανεπιστήμια υπάρχουν κορίτσια που εκβιάζονται από καθηγητές για να υπογράψουν το διδακτορικό τους;

Όλα αυτά σας τα λέω για να στηρίξω την απόλυτη θέση μου. Ο χώρος μας είναι ένας μαγικός χώρος. Παίρνουμε μια γραμμένη σελίδα και δημιουργούμε χαρακτήρες, συναισθήματα.

Δημιουργούμε ζωή. Ανάμεσα μας υπάρχουν γενναίοι άνθρωποι που όρθωσαν το ανάστημα τους και είπαν στο άδικο, «φτάνει. Ως εδώ». Είναι ένας ζηλευτός χώρος και ελπίζω να γίνει παράδειγμα σε όλους.»

Έρευνα: 500.000.000 (!!!) γυναίκες κάθε χρόνο υφίστανται κάποιου είδους βία από τους συντρόφους τους

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως