Ευχές και Κατάρες για το 2023

Κυριακή 1 Ιανουαρίου του 2023. Μια συνηθισμένη μέρα, μια Κυριακή όπως όλες οι άλλες. Εμείς όμως επιμένουμε να την κάνουμε σημαντική, διαφορετική και φθάνουμε στο σημείο ως και μαγικές ιδιότητες να προσδίδουμε, πρωτοχρονιά είναι λέμε, που ξέρεις μπορεί να σου αλλάξει η τύχη το νέο χρόνο.

Όχι δεν θα στείλουμε ευχές σ όλο τον κόσμο, γιατί δεν το αξίζει

Σήμερα όπως και κάθε φορά που γιορτάζουμε συνήθως ξεχνάμε την ουσία και μένουμε στην επιφάνεια με γλυκόλογα και χαζο-ευχές για όλο τον κόσμο Αλλά όχι δεν πρέπει να ξεχνάμε. Αυτά που συναντήσαμε, βιώσαμε, μάθαμε, αυτά που μας συγκλόνισαν δεν πρέπει να τους γυρνάμε την πλάτη, γιατί θα ξανασυμβούν. Και αν ισχύουν οι ευχές, αντίστοιχα ισχύουν και οι κατάρες!

Έτσι φέτος αποφασίσαμε πρώτα να στείλουμε τις κατάρες μας και μετά λίγο πιο συνεσταλμένα να γράψουμε ευχές αλλά και αυτές για λίγους μόνο, αυτούς που αξίζουν, όχι για όλο τον κόσμο.

Πολλές κατάρες σαν αμπούλες βρώμας, σαν δακρυγόνα για να μην ξεχνάμε…


Κατάρα  ονομάζεται η εκφρασμένη επιθυμία πρόκλησης ατυχίας και αντιξοοτήτων σε ένα πρόσωπο. Πιστεύεται ότι μπορεί να προκληθεί, επίσης, από ένα πνεύμα ή μια υπερφυσική δύναμη. Στη Γένεση κεφάλαιο 3.14 αναπαρίσταται ο Θεός να καταριέται το φίδι (τον Αντίχριστο ο οποίος είχε πάρει την μορφή φιδιού ώστε να αποπλανήσει τον Αδάμ και την Εύα).


Κατάρες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που επιτρέπουν να υπάρχουν και να γιγαντώνονται άθλιοι  αργυραμοιβοί που με πρόσχημα το κοινωνικό τους έργο, χτίζουν  παλάτια, γεμίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία και τη συμπόνια του κόσμου. Κλονίζουν την εμπιστοσύνη στους ελαχιστότατους θεσμούς που θέλαμε να πιστεύουμε πως είχαν αξία!

Κατάρα στους πολιτικούς που  αντί να υπηρετούν τον πολίτη, το μόνο που τους νοιάζει είναι να γεμίζει η τσέπη τους, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζουν τα χρήματα που είχαν πριν εισέλθουν στην πολιτική. Οραματίζονται και πουλάνε φούμαρα για μεγάλα έργα (γιατί εκεί γίνεται η μεγάλη ρεμούλα) που γίνονται δήθεν για το “καλό” του πολίτη. Διαβάστε εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσφατο άρθρο για την πρωτεύουσα των ΘΑ

Κατάρες στους άχρηστους δάσκαλους και τους ακόμη πιο άχρηστους γονείς, όλων αυτών των παιδιών που βιάζουν άτομα και συνειδήσεις. Οχι δεν φταίνε τα 15χρονα που βίασαν τον συμμαθητή τους αλλά οι γονείς και το σύστημα που με την ανοχή του, ανέθρεψε παιδιά σαν αυτά.

Και όλες οι κατάρες των υπόλοιπων γονιών συγκεντρωμένες μαζί, να πέσουν πάνω στο τομάρι που έφθασε  στο σημείο να εκπορνεύει μια 12χρονη. Αλλά αυτές τις κατάρες να τις μοιραστεί δίκαια, μαζί με όσους φροντίσουν να κρύψουν τους πάνω από διακόσιους συνενόχους βιαστές!

Κατάρες σε όλες τις κομπλεξικές μανάδες και πατεράδες που ανέθρεψαν αγοράκια που δεν σταματάνε όταν ακούνε τα κορίτσια να τους λένε όχι δεν θέλω. Και βέβαια κατάρες σε όσους χρησιμοποιούν τη βία ενάντια στα αδύναμα άτομα. Έρευνα: 500.000.000 (!!!) γυναίκες κάθε χρόνο υφίστανται κάποιου είδους βία από τους συντρόφους τους

Κατάρες (σε πιο λαιτ μορφή, δηλαδή κανένα σπάσιμο ποδιού, μια ιλαρά, μια χρεωκοπία, ένα ευρύ κοινωνικό φτύσιμο) στους ασυνείδητους, ψεύτες, εκμεταλλευτές, που για να εξυπηρετήσουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους, σε κοιτούν στα μάτια και σε εξαπατούν, καπηλεύονται, είτε το συναίσθημα σου, είτε την καλοσύνη σου και την ανοχή και υπομονή τη μεταφράζουν ως αδυναμία και ηλιθιότητα.

ΠΟΛΛΕΣ Ευχές σε λίγους


Ευχές – Ευχή θηλυκό η προφορική έκφραση της επιθυμίας και της ελπίδας για κάτι που θέλουμε να συμβεί στο μέλλον, η ευλογία, (κατʼ επέκταση) η συγκατάθεση, παράκληση, δέηση που διαβάζεται από έναν ιερέα


Χίλιες ευχές στη 35χρονη που είδα στη λαϊκή αγορά με ένα μωρό στο καρότσι να σκύβει στον πάγκο και να κλέβει ένα πορτοκάλι! Ποτέ ΚΑΝΕΙΣ να μην ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση, σε κανέναν δεν αξίζει να πεινάει. Ευχές σε όσους δεν το βάζουν κάτω, πέφτουν και σηκώνονται και επιμένουν για ένα σκοπό που αξίζει. Ευχές σε όσους μπορούν και αντιστέκονται στο ρεύμα, στο σύστημα, στους καταναγκασμούς, στους διαχωρισμούς, στην αδικία και στις κάθε είδους διακρίσεις με βάση το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την καταγωγή, την κοινωνική θέση.

Ευχές, μέσα από την καρδιά μας, σε όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ για τον αλτρουισμό τους – όχι στις οργανώσεις τους. Ευχές σ αυτούς του δάσκαλους, αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, που κάνουν λειτούργημα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ευχές σε όλους τους αξιοπρεπείς ανθρώπους που μεγαλώνουν παιδιά και  ιδρώνουν για να βγάλουν τίμια το ψωμί τους (τρε μπανάλ αυτό, αλλά εκεί καταντήσαμε). Ευχές, σε όσους αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες ορμώμενοι από μια αγάπη, ευθύνη, ανάγκη για επιβίωση ή κάτι άλλο. Ευχές, για μια καλύτερη ζωή στους άξιους, αλλά και σ αυτούς που δεν ενοχλούν κανέναν. Ευχές φυσικά και για όσους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, παραμένουν ακέραιοι και εξακολουθούν να διατηρούν ιδανικά.

Και πάνω από όλα οι καλύτερες ευχές μας είναι για αυτούς τους λίγους ήρωες που ξοδεύουν το χρόνο τους για να συμπαραστέκονται και να συμπονούν σε όσους χρήζουν βοήθειας, είναι αιμοδότες ανθρωπιάς, σύντροφοι, φίλοι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους!!!

Είθε ο υλικός κόσμος να νικηθεί από τον πνευματικό και οι άνθρωποι να αρχίσουν να ασχολούνται περισσότερο με την ποίηση, τη λογοτεχνία, τις τέχνες ώστε κάποτε αυτός ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος
(Ακλόνητη η αλήθεια που κρύβει η κάθε πλάνη…)

Ευχή μας είναι τα χαμόγελα αυτών που αγαπάμε

Ευχή είναι η αγάπη που εισπράττεις από δυο μάτια, από μια φιγούρα που λατρεύεις, από ένα άνθρωπο που του οφείλεις πολλά, ή σου γεννά συναισθήματα, είτε μάνα, είτε πατέρας, είτε παιδί, είτε φίλος, είτε αδελφός, αδελφή, είτε έρωτας είναι αυτός. Για όσο μας επιτρέπει ο χρόνος μας, μπαίνουμε την ίδια τροχιά για λίγο μαζί του. Και είναι όμορφο… όμορφο έστω και για λίγο να γίνεσαι σελήνη, ήλιος, κομήτης που γυρνάει γύρω από κάποιον. Και διπλά πιο δυνατό το συναίσθημα, όταν το ίδιο κάνει κάποιος άλλος, γύρω από σένα!

Γιορτάστε λοιπόν, σήμερα, αύριο με την κάθε αφορμή και ευκαιρία που υπάρχει, μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα
Ναι…
Είναι λίγο αυτό;
Υπάρχει κάτι καλύτερο;


Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 / πηγή cityportal.gr / Φωτογραφία από Depositphotos.com

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως