Ευλογία των πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε το τρίτο κρούσμα στη χώρα μας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ανατροπή – Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων το ύποπτο κρούσμα από τη Νάξο

_______________________________________________________________

Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στη Νάξο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό περιπτώσεων της νόσου στη χώρα μας στις τρεις.

Πρόκειται για έναν άνδρα από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Νάξου. Ο 30χρονος θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ως θετικός στη νόσο.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στην Αθήνα σε ειδική κάψουλα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και μπήκε σε θάλαμο υψηλής πίεσης. Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε μετά τον εντοπισμό εξανθημάτων στο δέρμα του 30χρονου τα εξανθήματα, ενώ εκδήλωσε και και πυρετό.

Σημειώνεται, ότι και τα τρία κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα είναι εισαγόμενα από το εξωτερικό και δεν έχει υπάρξει εσωτερική διασπορά της νόσου.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης της ασθένειας έχουν ληφθεί. Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ έχει θεσπίσει εβδομαδιαία ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων κάθε Πέμπτη. Αναμένεται σχετική ενημέρωση σήμερα (23/6) το απόγευμα.

Διαβάστε σχετικά

Τρία τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα σύμφωνα με το ECDC

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως