{ Τελευταία νέα }

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Κλειστά σχολεία μετά από κρούσματα ψώρας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Εύοσμος  Θεσσαλονίκης: Κλειστά σχολεία μετά από κρούσματα ψώραςΚλειστά σχολεία μετά από κρούσματα ψώρας στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Συμπτώματα ψώρας εμφάνισαν δύο αδέρφια, το ένα στο δημοτικό και το άλλο στο νηπιαγωγείο. Οι αρχές σφράγισαν το 5ο, το 8ο και το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, με το τελευταίο να λειτουργεί κανονικά εκτός από αύριο. Κλειστά θα παραμείνουν και δύο νηπιαγωγεία.
 
Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να καθησυχάσει τους γονείς εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου δημοτικού σχολείου.
"Αύριο (σ.σ. σήμερα ) Πέμπτη 13/02 το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά και το ολοήμερο και μπορούν τα παιδιά να έρθουν άφοβα.Τα παιδιά να έχουν μαζί τους κολατσιό -και μεσημεριανό τα παιδιά του ολοημέρου- γιατί δεν θα υπάρχει κυλικείο.
Την Παρασκευή μετά την υπερβολική αναστάτωση που δημιουργήθηκε, δεν θα λειτουργήσει καθόλου το σχολείο, γιατί η απολύμανση στο σχολικό συγκρότημα θα γίνει πρωινές ώρες. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με γνώμονα πρώτα από όλα την υγεία των παιδιών μας που είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά και την ομαλή λειτουργία του σχολείου και της οικογενειακής γαλήνης στα σπίτια μας και τίποτα άλλο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Για μεμονωμένο περιστατικό  κάνει λόγο ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας: 
«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, είναι μεμονωμένο φαινόμενο», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, σχετικά.
Όπως διευκρίνισε, η ψώρα παρουσιάστηκε σε δύο μαθητές που είχαν συγγένεια μεταξύ τους.
«Η ψώρα ήρθε από το σπίτι στο σχολείο. Προληπτικά, ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου έκλεισε για τρεις ημέρες τα τέσσερα από τα πέντε σχολεία που υπάρχουν στο χώρο για να γίνουν εργασίες απολύμανσης. Εκλεισαν δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία μέχρι την, Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα κλείσει και το πέμπτο δημοτικό σχολείο, που είναι στον ίδιο αύλειο χώρο αλλά σε διαφορετικό κτίριο, προκειμένου να γίνει κι εκεί απολύμανση».
Τόνισε δε, ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος» για τους μαθητές, επισημαίνοντας πως «η ψώρα δεν είναι κάποιος ιός, κάποια μεταδοτική νόσος».
Ο κ. Κόπτσης συγκεκριμένα υπογράμμισαν ότι οι υγειονομικές αρχές με τις οποίες υπήρξε επικοινωνία υπήρξαν καθησυχαστικές σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει μετάδοση των κρουσμάτων και τονίζοντας ότι τα σχολεία κλείνουν περισσότερο για προληπτικούς λόγους.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ