Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς | Ισλαχανέ

Ο φετινός εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θεματική «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» συνδέεται με την 20ετή επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το 2003.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης άυλων μορφών πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στον προσανατολισμό στον άνθρωπο και τον ενεργό ρόλο των κοινοτήτων σε αντίστοιχα θέματα, ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ θα γιορτάσει, φέτος της ΕΗΠΚ 2023, με δύο εκδηλώσεις:

• Στις 20 Σεπτέμβρη 2023, στις 18.00

“Πολυχώρος Ισλαχανέ, ζωντανό μουσείο”

κάτοικοι της γειτονιάς, παλιοί εργαζόμενοι του μηχανουργείου, μαθητές του πρώην Γ΄Γυμνασίου, όσοι διατηρούν μνήμες για τα κτήρια και τη γειτονιά του Ισλαχανέ, θα μας αφηγηθούν τη δική τους μικρο-ιστορία του τόπου.

Ελάτε να ακούσετε το μουσείο μέσα από τις αφηγήσεις βιωμάτων! Ελάτε να συμπληρώσετε με δικές σας ιστορίες! Αφηγήσεις ζωής, μαρτυρίες του χθες στο σήμερα, άυλες ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το μουσείο αφηγημένο αλλιώς, μη-διαμεσολαβητικά!

• Στις 23 Σεπτέμβρη 2023, από τις 16.00 έως τις 20.30

«Εντός/Εκτός των τειχών, στις προσφυγικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης»

Συμμετέχουμε και φιλοξενούμε τμήμα του Συνεδρίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και με το Ερευνητικό πρόγραμμα «100 memories», του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, εδώ: http://tinyurl.com/3a7pycnf


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής 

  • Αναρωτιέσαι τι να κάνεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  Ενημερωθείτε για τα πάντα! ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη θα τα βρείτε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.gr

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως