Ευθύμιος Λέκκας: Αφορά και την Ελλάδα ο σεισμός κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Ευθύμιος Λέκκας: Αφορά και την Ελλάδα ο σεισμός κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

 
Σημείωσε δε, ότι, ο σεισμός του 1999 στην Τουρκία, είχε δρομολόγησει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και είχαμε τον σεισμό στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.  Ευθύμιος Λέκκας επεσήμανε ότι «ύστερα από εκείνον τον σεισμό, η παγκόσμια σεισμολογική κοινότητα διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο ρήγμα της Ανατολίας που είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, δεν είχε σπάσει τα τελευταία 200 χρόνια. Συνεπώς άρχισαν οι έρευνες για να διαπιστωθεί πότε περίπου θα κάνει την επανάληψή του, και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί το συγκεκριμένο ρήγμα μαζί με αυτό του Αγίου Φραγκίσκου, είναι τα δύο μόνα ρήγματα που παρουσιάζουν επαναληψιμότητα στην δράση τους», τόνισε και πρόσθεσε ότι
«Μας αφορά το ρήγμα γιατί μπαίνει στο βόρειο Αιγαίο και περνά από την Χαλκιδική ως τον Μαλιακό κόλπο, αγγίζει ουσιαστικά τον ομφαλό της ελληνικής χέρσου. Οπότε σε σχέση με τον σεισμό του 99 μας αφορά ιδιαίτερα».
Ο κ. Λέκκας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση και άλλων συναδέλφων του ότι «μέχρι το 2022 περιμένουμε στην Τουρκία έναν σεισμό έως και 7,2 Ρίχτερ με βάση το μήκος του ρήγματος».