{ Μουσική }

Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike

από τους Κουζέν Καρτέλ στον Κήπο


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike

Χώρος: Κήπος
Διεύθυνση: Ορφανίδου 6, 54626
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Κήπος
Τιμή: από 10.00
Ποιοι: Φώτης Σιώτας, Γιώργος Φουντούκος, Σταμάτης Αναστόπουλος, Κουζέν Καρτέλ.
Πότε: 23/02/2020
Ώρα έναρξης: 11:00

Το Φεβρουάριο στο Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike θα φιλοξενηθεί ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα.

Η Θεσσαλονίκη έχει αγαπήσει τα muzike και η παρέα όλο και μεγαλώνει. Για αυτό το λόγο οι συναυλίες κάθε μήνα διπλασιάζονται!
Το Φεβρουάριο στο Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike θα φιλοξενηθεί ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα.
Ο Φώτης Σιώτας που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις (Βιολί-Τραγούδι), ο Γιώργος Φουντούκος (Κλασική Κιθάρα) και ο Σταμάτης Αναστόπουλος (Λαϊκή Κιθάρα-Τραγούδι) αποτελούν τους Κουζέν Καρτέλ.
Οι τρεις μουσικοί προσεγγίζουν με εναλλακτική ενορχηστρωτική ματιά, τραγούδια και σκοπούς από το Ρεμπέτικο, την παραδοσιακή μουσική καθώς και σύγχρονες πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις. Το σχήμα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το υλικό πάνω στο οποίο δουλεύει τον τελευταίο χρόνο: Τραγούδια πρωτοηχογραφημένα με μπουζούκι και άλλα όργανα θα ακουστούν παιγμένα από βιολί, δύο κιθάρες και δύο φωνές. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη συναυλία είναι ο «Κήπος» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ο Φώτης Σιώτας είναι ένας από τους πιο σπουδαίους έλληνες μουσικούς, με μια διαδρομή η οποία ξεκίνησε κάποτε στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από εκατό δίσκους σαν βιολιστής, ενορχηστρωτής και τραγουδιστής, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τις συνεργασίες του με το Σωκράτη Μάλαμα, το Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία. Πριν κατέβει στην Αθήνα, υπήρξε μέλος πολλών αγαπημένων συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης, όπως οι Ποδηλάτες, οι Boomstate, οι Επισκέπτες και οι Ευοί Ευάν. Μαζί με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη, είναι το ντουέτο Sancho 003 με το οποίο κυκλοφόρησαν δύο δίσκους (We buy gold, MUZGA), ενώ το 2016 δημιούργησε το γκρουπ ΣΩΤΗΡΕΣ. Τον Δεκέμβριο 2019 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα», σε μουσική δική του και στίχους του Θοδωρή Γκόνη.

Ο Γιώργος Φουντούκος από το 1995 εργάζεται ως λαϊκός κιθαρίστας σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες ενώ έχει συνεργαστεί και δισκογραφικά με πολυάριθμους γνωστούς τραγουδιστές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Κανά, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Κούκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου, Λάκης Χαλκιάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Μπάμπης Γκολές και Μανώλης Πάππος. Παράλληλα, είναι μέλος σε flamenco και latin jazz σχηματα στην Αθήνα, ενώ έχει γράψει τη μουσική για την παράσταση «Κόντρα στην ελευθερία» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, που ανέβηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2019. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στην παιδική θεατρική παράσταση «Το φτερωτό άλογο» στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.

Ο Σταμάτης Αναστόπουλος γεννήθηκε το 1988 και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε στα 8 του χρόνια με τη Βυζαντινή Μουσική και το παραδοσιακό βιολί, με δάσκαλο το Γιώργο Μαρινάκη. Στη συνέχεια φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου και ως μαθητής συμμετείχε και διακρίθηκε στους διαγωνισμούς του Υπ. Παιδείας στο παραδοσιακό βιολί και το Δημοτικό Τραγούδι.
Σπούδασε στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε να παίζει και Λαϊκή Κιθάρα και να τραγουδάει σε διάφορα ρεμπέτικα-λαϊκά σχήματα στην Αθήνα. Γράφει, επίσης, μουσική και στίχους για δικά του τραγούδια.

Ο «Κήπος» είναι ένας πολύ όμορφος και ενεργά δραστήριος χώρος της Θεσσαλονίκης που φιλοξενεί εκδηλώσεις και σεμινάρια με ποικίλα θέματα. Μια υπέροχη ομάδα έφτιαξε αυτό το σύγχρονο και ζεστό μέρος, για να μπορεί να απολαμβάνει κανείς τις διαλέξεις με ένα τρόπο διαδραστικό, κατανοητό και ευχάριστο, που ενισχύει τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση μεταξύ “'μαθητή” και “δασκάλου”, ομιλητή και ακροατή, ξεφεύγοντας από τα κλασσικά εκπαιδευτικά στερεότυπα.

Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 11.00 -13.00
Κήπος, Ορφανίδου 6, 54626 Θεσσαλονίκη

Oι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τιμή εισιτηρίου
Δωρεάν έως 6 ετών, 10 ευρώ/ ενήλικες, 5 ευρώ / άνω των 6 ετών

Για κρατήσεις και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο Facebook messenger του muzike, στο [email protected] ή καλέστε στο τηλ. 694 6854375.

Οι συναυλίες είναι family friendly και διαρκούν μια ώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

Τα muzike. family conceρts
είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική.
Σε διάφορους χώρους της πόλης, χωρίς να χρειάζεται να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντάει κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών, απολαμβάνουν ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο μαζί. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εξερεύνηση.
Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχθούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες και τη φαντασία τους.

Γιατί οργανώνουμε τα family conceρts;
Η ιδέα προέκυψε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι οι αίθουσες συναυλιών δεν είναι φιλικές για όλη την οικογένεια και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές συναυλίες μουσικής.
Με το muzike. family conceρts δημιουργούμε χώρους και καταστάσεις στις οποίες γονείς, φίλοι, φροντιστές και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους.
Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να διευρύνουμε τις επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.
 
Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.
Πιστεύω μας είναι ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ισότιμη ευκαιρία στη διασκέδαση μέσω της τέχνης. Για αυτό αν και οι συναυλίες μας έχουν εισιτήριο, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθειά μας, αλλά θέλετε να παρευρεθείτε σε αυτές, επικοινωνήστε μαζί μας και θα το φροντίσουμε εμείς.
Για περισσότερες πληροφορίες και οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο facebook messenger, στο [email protected] ή στο 694 6854375.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/muzike.thessaloniki

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ