{ Τελευταία νέα }

Φάουτσι: Δέχθηκε την πρόταση Μπάιντεν και θα παραμείνει επικεφαλής ιατρικού συμβουλίου


Κατηγορίες: Διεθνή

Φάουτσι: Δέχθηκε την πρόταση Μπάιντεν και θα παραμείνει επικεφαλής ιατρικού συμβουλίου

Ο Άντονι Φάουτσι θα παραμείνει και μέλος της ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο αμερικανός κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι αποδέχθηκε την πρόταση του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να παραμείνει στη θέση του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου.

«Φυσικά. Του είπα επιτόπου "ναι" » δήλωσε σε συνέντευξή του στο NBC ο Άντονι Φάουτσι ο οποίος θα παραμείνει και μέλος της ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο δρ Φάουτσι συμφωνεί με την ιδέα του Τζο Μπάιντεν να καλέσει κατά την ορκωμοσία του τους Αμερικανούς να δεσμευθούν ότι θα φορέσουν μάσκα για 100 ημέρες. «Το συζήτησα μαζί του και θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα», είπε διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η ανάγκη για την χρήση της μάσκας θα περιορισθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο Άντονι Φάουτσι εξήγησε ότι η χθεσινή του δήλωση για την σπουδή την οποία επέδειξε η βρετανική ρυθμιστική αρχή εγκρίνοντας το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 αποτελούσε αντίδραση στην έπαρση με την οποία του απευθύνθηκε ο αυτάρεσκος δημοσιογράφος της βρετανικής τηλεόρασης.
«Ηταν του τύπου κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση με ένα βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό και το πρώτο πράγμα που λένε είναι "Αχά, σας νικήσαμε. Προλάβαμε τους Αμερικανούς". Και του απάντησα αντιδρώντας σ΄αυτό. Σκέφτομαι ότι μάλλον δεν έπρεπε να το κάνω», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών Υγείας.
«...εξήγησα στο BBC ότι αυτή η δήλωση παρουσιάσθηκε εκτός του πλαισίου της. Τώρα... οι Βρετανοί είναι καλοί. Ξέρουν τι κάνουν - εννοώ είναι πραγματικά επαγγελματίες, άρα δεν εννοούσα αυτό ακριβώς».

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ