{ Τελευταία νέα }

Φαρμακεία: Τι αλλάζει στο ωράριο λειτουργίας τoυς σύμφωνα με τον νέο νόμο


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Φαρμακεία: Τι αλλάζει στο ωράριο λειτουργίας τoυς σύμφωνα με τον νέο νόμοΕπιπλέον ΟΛΑ τα φαρμακεία παραμένουν υποχρεωτικώς κλειστά την Κυριακή, εκτός των φαρμακείων που εφημερεύουν.

Σε ισχύ τέθηκε το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του υπουργείου Υγείας, όπως αυτός αναρτήθηκε σε ΦΕΚ.
 
Το όριο λειτουργίας για όλα τα φαρμακεία, διευρυμένων και μη, καθορίζεται από το ωράριο των λοιπών εμπορικών καταστημάτων στις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. 
 
Σύμφωνα με τον νέο νόμο αλλάζει το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων ως προς το νυχτερινό κλείσιμο. Έτσι όσα φαρμακεία θέλουν να λειτουργήσουν πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου δεν μπορούν να δηλώσουν ότι θα λειτουργούν μετά τις 21:00 τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) και μετά τις 20:00 το Σάββατο. Μετά τις 21:00 τις καθημερινές και τις 20:00 το Σάββατο και μέχρι τις 8:00 την επόμενη μέρα λειτουργούν μόνο τα φαρμακεία που έχουν οριστεί να διανυκτερεύουν.
 
Επιπλέον ΟΛΑ τα φαρμακεία παραμένουν υποχρεωτικώς κλειστά την Κυριακή, εκτός των φαρμακείων που εφημερεύουν. (Για την Κυριακή εξαιρούνται τα φαρμακεία των νησιωτικών περιοχών και ιαματικών λουτροπόλεων καθώς και τα φαρμακεία που βρίσκονται στους διεθνείς κρατικούς αερολιμένες.)
 
Επίσης με τον νέο νόμο απαγορεύεται η λειτουργία των φαρμακείων σε όλες τις αργίες που αναφέρονται σ αυτόν, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου (Πρωτοχρονιά), την 6η Ιανουαρίου (Φώτα), την Καθαρά Δευτέρα, την 25η Μαρτίου, την Μ. Παρασκευή, την Δευτέρα του Πάσχα, την 1η Μαΐου (Πρωτομαγιά), του Αγίου Πνεύματος, την 15η Αυγούστου (Δεκαπενταύγουστος), την 28η Οκτωβρίου, την 25η Δεκεμβρίου και την 26η Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα και δεύτερη μέρα), την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης και την ημέρα εορτασμού του Πολιούχου Αγίου της πόλης (για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης οι μέρες αυτές συμπίπτουν και είναι η 26η Οκτωβρίου).
 
    Για το θερινό ωράριο λειτουργίας φαρμακείων
 
Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο, θα ισχύσει το θερινό ωράριο λειτουργίας φαρμακείων.
 
Φέτος, η διάρκειά του θα είναι από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως την Παρασκευή 23 Αυγούστου και αφορά όπως πάντα τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις οποίες το ωράριο υποχρεωτικής λειτουργίας είναι 07:30-15:30, ενώ από τις 15:30 έως τις 21:00 κάθε ημέρα λειτουργούν τα φαρμακεία της ορισμένης στο πρόγραμμα διευρυμένης καρτέλας Δευτέρας/Τετάρτης.
Σε περίπτωση δήλωσης διευρυμένου ωραρίου κατά τις ημέρες αυτές, τηρείται οπωσδήποτε το υποχρεωτικό ωράριο 07:30-15:30.
 
Η λειτουργία πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου αλλά και η υπέρβαση των δηλωθέντων ορίων της δήλωσης συνεπάγεται πρόστιμο έως 3.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη.
 
 
 
 
  
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ