8.2 C
Thessaloniki
10.5 C
Athens

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης : «Γευστικές Αναζητήσεις»

Θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη 13 του Ο.Λ.Θ., η έκθεση τοπικών προϊόντων, υπό τον τίτλο «Γευστικές Αναζητήσεις», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τίθεται έτσι σε εφαρμογή, ένας από τους βασικότερους στόχους του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Για το λόγο αυτό, θα υπάρχουν, από τις 11:00 έως τις 20:00, πάγκοι παραγωγών, που θα εκθέτουν προϊόντα όπως ελαιόλαδο, γάλα, τυριά και ποικίλα γαλακτοκομικά, μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης, μέλι και μαρμελάδες, αλλαντικά από κρέας βουβαλιού, ποντιακά εδέσματα, γλυκίσματα και λικέρ, παραδοσιακά ζυμαρικά και πίττες από πολλές περιοχές, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα της έκθεσης και ενημερωθούν από τους παραγωγούς τους.

Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε εργαστήρια γεύσης, σε Μaster Classes από γνωστούς chef ή να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που αφορούν την πορεία και το μέλλον της γαστρονομίας στην Θεσσαλονίκη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης «Γευστικές Αναζητήσεις» έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
12.00 – 13.00:
Στρογγυλό τραπέζι: med-RurUrbAl «Ο ρόλος των Γυναικείων Συνεταιρισμών στην διατήρηση της γευστικής κληρονομιάς» Η σημασία της στήριξης της τοπικής παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.
13.30-14.30: Cοοking Master Class: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με προϊόντα της Ergon
15.00 – 16.00: Αρμονία γεύσης: Τυρί και κρασί Δοκιμάζουμε τα τυριά της έκθεσης με ταιριαστά κρασιά από τη Βόρεια Ελλάδα
17.00-18.00: Cooking Master Class: Η Νταϊάνα Κόχυλα μαγειρεύει συνταγές από τους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος
19.00 – 20.00: Ανοιχτή συζήτηση «Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης» Δημοσιογράφοι γεύσης, chef, επαγγελματίες της γαστρονομίας συζητούν για το χθες, το σήμερα και το αύριο, της γαστρονομίας στην Θεσσαλονίκη.
Συμμετέχουν: Αλβέρτος Αρούχ, δημοσιογράφος γεύσης – Νταϊάνα Κόχυλα, δημοσιογράφος γεύσης, συγγραφέας – Γιώργος Βασίλογλου, εστιάτορας – Γιώργος Παλησίδης, chef, επιστημονικός σύμβουλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» – Δρ. Γιάννης Βογιατζής, οινολόγος, οινοποιός, Πρόεδρος της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
13.30 – 14.30: Cooking Master Class: O Κώστας Αραμπατζής, executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki ετοιμάζει πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας
15.00 – 16.00: Εργαστήριο γεύσης: Μαθαίνουμε τα πάντα για το μέλι Παραγωγή και διατροφική αξία. Γευστική δοκιμή μελιού, ξυδιού από μέλι, κρασόμελου.
17.00 – 18.00: Εργαστήριο γεύσης: Ο γύρος του κόσμου με ένα …. τσουρέκι!! Μια εθνογραφική και γευστική προσέγγιση στο αγαπημένο εορταστικό ψωμί και την κουλτούρα του από έλληνες και βαλκάνιους φοιτητές του Κολεγίου Περρωτής, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
19.00 – 20.00: Αρμονία γεύσης: Καβουρμάς, αλλαντικά από κρέας βουβάλου και κρασί Δοκιμάζουμε τα προϊόντα από κρέας βουβάλου της έκθεσης με ταιριαστά κρασιά από τη Βόρεια Ελλάδα

Παρακαλείστε για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής- κρατήση θέσεων στις εκδηλώσεις (λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων) να καλείτε στο τηλέφωνο 2310 877912 (ώρες επικοινωνίας: 9.00- 15.00), ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: [email protected]

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
THESSALONIKI FOOD FESTIVAL

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου – Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Σάββατο 12 – Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011,
11.00 – 20.00
Αποθήκη 13, ΟΛΘ

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε στο link http://foodfestival.thessaloniki.gr

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
8.1 ° C
8.9 °
6.7 °
88 %
0.7kmh
2 %
Πε
16 °
Πα
16 °
Σα
19 °
Κυ
14 °
Δε
10 °