17.7 C
Thessaloniki
19.5 C
Athens

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021: Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021, από 5-29 Ιουλίου 2021, στο Φρούριο του Επταπυργίου, στο Γεντί Κουλέ.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

Μετά από μια αγωνιώδη χρονιά, με δύσκολες συνθήκες και ακυρώσεις εξαιτίας της πανδημίας μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ότι στερηθήκαμε αυτούς τους 15 μήνες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο Φρούριο του Επταπυργίου για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021 για να απολαύσουμε ζωντανό θέαμα μέσα σε έναν εμβληματικό χώρο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιστρέφει από 5-29 Ιουλίου στο Γεντί Κουλέ

Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ αποτελείται από πέντε παραγωγές που φέρουν την σφραγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται και από μια διεθνή παραγωγή, από ένα μεγάλο λυρικό θέατρο της Αγίας Πετρούπολης.

Συνολικά είναι 6 παραγωγές με 10 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί.

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

O καλλιτεχνικός διευθυντής του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ Αθανάσιος Κολαλάς  ανακοίνωσε το πρόγραμμα των παραστάσεων, που συνοπτικά είναι το εξής:

Όπερα «Tosca» του Giacomo Puccini – Παραστάσεις 5, 8, 12 και 15 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.00’.
Σε συμπαραγωγή με τη Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ. Συντελεστές: Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.
Μουσική διεύθυνση Λίζα Ξανθοπούλου.
Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Αθανάσιος Κολαλάς. Floria Tosca – Σοφία Μητροπούλου, Mario Cavaradossi – Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Baron Scarpia – Γιάννης Σελητσανιώτης. Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου), Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου).

Εναλλακτική συναυλία «Ο Beethoven… αλλιώς» 11 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30’. Συντελεστές:
Καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχηστρώσεις: Γρηγόρης Σημαδόπουλος. Σκηνοθετική επιμέλεια -σχεδιασμός φωτισμός: Μαριάνα Αλεξανδρή.
Σοπράνο: Σοφία Γιαννίτσιου Παπαευαγγέλου.
Τενόρος: Στέφανος Καλτσής.
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου).

Βραδιά ποίησης και μουσικής «Ο Καββαδίας… μας ταξιδεύει» – 19 και 20 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30’. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συντελεστές: Καλλιτεχνική επιμέλεια -ενορχηστρώσεις: Κώστας Ματσίγκος. MOYSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (μουσική διεύθυνση Θοδωρής Παπαδημητρίου). Τραγουδούν: Μαρίζα Κωχ, Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηλίας Βαμβακούσης. Κείμενα – λογοτεχνική μελέτη: Άννα Μυκωνίου. Παρουσίαση-αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός. Σκηνική επιμέλεια: Μαριάνα Βογιατζή. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σάκης Κοντονικόλας, Γιώργος Κοκκινάκης, Στέργιος Κοιας, Δημήτρης Στυλιανίδης, Αντώνης Κουμανδράκης, Μιχάλης Πιπέρκος.

Συναυλία «Ζορμπάς, ο ελεύθερος Έλληνας» – 25 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30’. Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Διεύθυνση Ορχήστρας: Γεώργιος Βράνος. Σολίστ: Αγγελική Καθάριου.

Συναυλία «Γιώργος Καζαντζής» –«βραδιά-αφιέρωμα σε Θεσσαλονικιούς δημιουργούς» 28 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30’. Συντελεστές: Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Καζαντζής. Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Λέκκας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Παντελής Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Κώστας Πρατσινάκης.

ΑΝΑΒΟΛΗ«Gala Όπερας» – 29 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21.30’.
Συντελεστές: Ορχήστρα της Όπερας Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης.
Τη βραδιά υπογράφει καλλιτεχνικά ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Yuri Alexandrov. Διεύθυνση ορχήστρας: Aleksandr Goikhman.
Συμμετέχουν: Maria Bochmanova, Yuri Borchev, Olesya Gordeeva, Vladislav Mazankin, Larisa Pominova, Leontii Salyenskii, Natalia Vorobieva.

Αναβάλλεται το «Gala όπερας» από την Ορχήστρα της Όπερας Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης που ήταν προγραμματισμένο για 29 Ιουλίου.

Αιτία είναι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη μετακίνηση καλλιτεχνικών ομάδων που επιβλήθηκαν πρόσφατα στη Ρωσία μετά την νέα έξαρση της πανδημίας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021

ΔEYTEPA 05.07 ΌΠΕΡΑ TOSCA του Giacomo Puccini

ΠΕΜΠΤΗ 08.07 ΟΠΕΡΑ TOSCA του Giacomo Puccini

ΚΥΡΙΑΚΗ 11.07 O Beethoven ..αλλιώς

ΔΕΥΤΕΡΑ 12.07 ΌΠΕΡΑ TOSCA του Giacomo Puccini

ΠΕΜΠΤΗ 15.07 ‘ΟΠΕΡΑ TOSCA του Giacomo Puccini

ΔΕΥΤΕΡΑ 19.07 Ο Καββαδίας …μας ταξιδεύει

ΤΡΙΤΗ 20.07 Ο Καββαδίας μας ταξιδεύει

ΚΥΡΙΑΚΗ 25.07 ΖΟΡΜΠΑΣ, ο ελεύθερος Έλληνας

ΤΕΤΑΡΤΗ 28.07 Γιώργος Καζαντζής-Αφιέρωμα σε θεσσαλονικιούς Δημιουργούς

ΠΕΜΠΤΗ 29.07 Gala Όπερας με την Ορχήστρα δωματίου της Αγ. Πετρούπολης (ΑΝΑΒΟΛΗ)

Προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr

και τα Εκδοτήρια Πλ.Αριστοτέλους. Για πληροφορίες : www.kepo.gr

Εισιτήρια: Η προπώληση των εισιτηρίων σταματά 4 μέρες πριν την πρεμιέρα κάθε παραγωγής και στη συνέχεια ισχύουν οι κανονικές τιμές

-“Τosca”: Προπώληση 15€, Κανονικό Β’ Ζώνη 18€, Κανονικό Α’ Ζώνη 25€. Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€.

-“Ο Καββαδίας..μας ταξιδεύει” : Προπώληση 12€, Κανονικό Β’ Ζώνη 15€, Κανονικό Α’ Ζώνη 18€. Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€.

-“Αφιέρωμα στον Γιώργο Καζαντζή”: Προπώληση 12€, Κανονικό Β’ Ζώνη 15€, Κανονικό Α’ Ζώνη 18€. Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€

– “Opera Gala”: Προπώληση 15€, Κανονικό Β’ Ζώνη 18€, Κανονικό Α’ Ζώνη 25€, Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 12€.

Κρατήσεις μέσω www.viva.gr

Στις παραπάνω παραγωγές θα υπάρχουν 50 θέσεις δωρεάν με κάρτα ανεργίας στην Avant premiere, κάθε παραγωγής. Τα μηδενικής αξίας εισιτήρια τα προμηθεύεστε από τα εκδοτήρια της Αριστοτέλους.

Για τις παραγωγές “Ο Μπετόβεν..αλλιώς”, “Ζορμπάς, ο ελεύθερος Έλληνας” : Είσοδος δωρεάν με κράτηση θέσεων από την www.viva.gr

Η ημερομηνία έναρξης προπώλησης θα ανακοινωθεί.

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
scattered clouds
17.7 ° C
19.2 °
15.9 °
79 %
0.5kmh
40 %
Δε
19 °
Τρ
20 °
Τε
19 °
Πε
19 °
Πα
20 °