Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου «Up to 8»

up to eight

Τι είναι η μουσική δωματίου; Πόσοι μουσικοί συνθέτουν ένα σχήμα μουσικής δωματίου; Πού παίζεται και πού ακούμε τη μουσική δωματίου; Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν με τον πιο άμεσο τρόπο από το Chamber Music Festival / Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου «Up to 8», μέσα από ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα συναυλιών επί τρεις ημέρες, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου 2021, με μουσικούς από το εξωτερικό και την Ελλάδα, καταρρίπτοντας στερεότυπα, μετά μουσικής!

Το «Up to 8» είναι το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης / Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών με τη φιλοδοξία να ξανακερδίσει η μουσική δωματίου την κυριολεξία των λέξεων. Η μουσική δωματίου είναι η μουσική πράξη που ζει και υφίσταται κυριολεκτικά σε ένα δωμάτιο, σε έναν χώρο όπου φίλοι μαζεύονται για να πειράξουν εκείνα τα διαφορετικά και πολύχρωμα μουσικά ιδιώματα –από τη σίγουρη γλώσσα του ύστερου γαλλικού ρομαντισμού έως την παιχνιδιάρικη νεοελληνική γλώσσα που ψάχνει αν βρει τη φωνή της, και από τον εκρηκτικό γερμανικό βιρτουοζισμό στις ανοιχτές φόρμες του μοντέρνου αμερικάνικου μινιμαλισμού.

Ο τίτλος του φεστιβάλ «Up to 8», δηλαδή μέχρι 8, είναι ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να χτίσουν άπειρους μουσικούς συνδυασμούς σε ένα μουσικό ιδίωμα που έδωσε κάποια από τα πιο εκρηκτικά έργα της Δυτικής Μουσικής. Γνωστοί και έμπειροι μουσικοί της πόλης και της χώρας, μαζί με νέους μουσικούς από το Βόλο, τα Χανιά, τα Γιαννιτσά και την Αθήνα, θα εισαγάγουν το κοινό στη μαγεία της μουσικής δωματίου, όπως τη βιώνουν οι ίδιοι, με χαρά και πάθος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης / Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Συνδιοργάνωση: MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βασίλης Βαρβαρέσος
Μουσικοί: Βασίλης Βαρβαρέσος / πιάνο, Φίληβος Γκάτζιος / πιάνο, Δήμος Γκουνταρούλης / τσέλο, Γιώργος Δεμερτζής / βιολί, Γιάννης Μαγειρόπουλος / 1o βιολί, Ντέιβιντ Μπόγκορατ / βιόλα, Σίμος Παπάνας / βιολί, Ανδρέας Παπανικολάου / βιολί, Κωστής Σπυριδάκης / τσέλο, Στέφανος Συμεωνίδης / βιόλα, Γιώργος Χλιαβώρας / 2ο βιολί
Συνθέτες: Α. Αντωνακάκης, Μ. Θεοδωράκης, Σ. Παπάνας, J. Brahms, E. Chausson, J. Haydn, F. Mendelssohn, F. Schubert
Επιμέλεια παραγωγής για το ΚΠΘ: Κώστας Μακρυγιαννάκης
Επιμέλεια παραγωγής για το MOMus-ΠΚΤ: Θούλη Μισιρλόγλου
Οπτική ταυτότητα: Mike Rafail-That long black cloud
Επιμέλεια ήχου/εικόνας: Foundry recording & photography studio
Διοικητική υποστήριξη: Έφη Μαστρογιάννη, Χρύσα Παπαδιαμαντάκη

αφίσα εκδήλωσης

► Info

Chamber Music Festival / Up to 8
Τρίτη 28, Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 / 20:00-21:00 και επανάληψη 21:30-22:30
ΜOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης

Αγορά εισιτηρίων (ολόκληρο:10€ /, σπουδαστικό ή ανέργων, με το σχετικό έγγραφο: 5€) στο https://bit.ly/3F1rq0N.


Η είσοδος στον χώρο γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (εντός των τελευταίων 3 μηνών). Για τους ανήλικους επισκέπτες από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών απαιτείται επίδειξη δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), εντός τελευταίου 24ώρου. H χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Περφόρμανς «Amadé: The Real MOZART» | Αποθήκη Β1

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως