Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου - Γίνε Εθελοντής (δωρεάν διαμονή)

Οι εθελοντές που θα επιλεχθούν θα διαμείνουν 10 ημέρες στο ακριτικό νησί

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
21/8/2022 – 28/8/2022
ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!
«Καστελλόριζο-Εκεί όπου το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό»

Γίνε Εθελοντής! Ζήσε μαζί την εμπειρία του «Περά από τα Σύνορα»! Οι εθελοντές του Φεστιβάλ συμβάλλουν ουσιαστικά στη διεξαγωγή του προσφέροντας καθημερινά υποστήριξη στην οργανωτική ομάδα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και σχεδιασμένες δράσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος και η καλή σου διάθεσή.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Περά από τα Σύνορα», το διάστημα 21-28 Αυγούστου 2022, με σκοπό το Καστελλόριζο να αποτελέσει σημείο συνάντησης για δημιουργούς ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάθε χρόνο την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Περά από τα Σύνορα», το Καστελλόριζο φιλοξενεί προβολές ιστορικών και κοινωνικοπολιτικών ντοκιμαντέρ, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις.

Το 7ο Φεστιβάλ έχει τεθεί, για ακόμη μια χρονιά, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στο Φεστιβάλ προκρίνονται για να διαγωνιστούν 12 ελληνικές και 12 ξένες ταινίες τεκμηρίωσης – ντοκιμαντέρ, ενώ τα βραβεία απονέμονται με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

10 ημέρες Δωρεάν στο Καστελλόριζο

Οι εθελοντές που θα επιλεχθούν θα διαμείνουν 10 ημέρες στο ακριτικό νησί, θα συνδράμουν με το έργο τους στις δράσεις του Φεστιβάλ ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τα καθήκοντα των εθελοντών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: βοηθούς σκηνής, μεταφράσεις, παρουσιάσεις, επίβλεψη των παράλληλων δράσεων (π.χ. έκθεσης φωτογραφίας) και συντονισμό των δραστηριοτήτων για παιδιά κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες

Έξοδα που καλύπτονται από το Φεστιβάλ: ακτοπλοϊκά/αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα προς Καστελλόριζο (και επιστροφή), διαμονή 10 ημερών, 2 γεύματα την ημέρα για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.Τα υπόλοιπα έξοδα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον ενδιαφερόμενο

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για μία σύντομη αναφορά στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου: https://youtu.be/NSXDVuRnCmM. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://beyondborders.gr/ για να μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ και την ιστορία του μέχρι σήμερα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Το Φεστιβάλ απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς τους ενδιαφερόμενους ηλικίας 20 έως 60 ετών που επιθυμούν να απασχοληθούν εθελοντικά κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου και καλεί τους υποψήφιους να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους και μια σύντομη επιστολή παρακίνησης από 01/12/2021 έως 01/01/2022 στην διεύθυνση: info@idisme.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2106669131-2106669140.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ποιες ταινίες παίζουν σήμερα στην τηλεόραση

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως