Fleur: Χριστούγεννα με… γαλλική εσάνς!

Fleur

Το «Fleur» συμπληρώνει σχεδόν 3 χρόνια ζωής και ήδη έχει πετύχει να γίνει ένα από τα πλέον αγαπημένα γευστικά all day σημεία στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, με εξαιρετικό placement, με κόμβο εισόδου και εξόδου από τον περιφερειακό.

Fleur

Ο Στάθης Αλιμπάκης και ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης αποφάσισαν πριν μία τριετία να αλλάξουν την ταυτότητα του συγκεκριμένου σημείου, δημιουργώντας το «Fleur» που έμελλε να επιβραβεύσει με την έως σήμερα πορεία του τα όνειρα και τα σχέδια τους.

Fleur

Η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Στο «Fleur» μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με έναν ποιοτικό καφέ και να τον συνοδεύσεις με πολλές επιλογές από χειροποίητα cakes, croissant βουτύρου, croissant πραλίνας, cruffin (το απόλυτα γευστικό mix croissant και muffin) τσουρέκια, κουλούρια Θεσσαλονίκης, κρύα σάντουιτς, παραδοσιακές πίτες, ολόφρεσκα πεϊνιρλί και πιροσκί.

Fleur

Επίσης, μπορείς να επιλέξεις μέσα από μια  μεγάλη ποικιλία προζυμένιων ψωμιών, προκειμένου να συνοδεύσεις τα εκάστοτε εδέσματα του σπιτιού σου, με την κορυφαία ποιότητα του «Fleur».

Fleur

Μια πορεία διαρκώς ανοδική

Οι άνθρωποι του «Fleur» είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα γλυκά τους που στηρίζονται στη γαλλική κουλτούρα και φιλοσοφία.

Fleur

Όπως μας δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης, αν και δεν προέρχεται από παραδοσιακή οικογένεια ζαχαροπλαστών, η ενασχόλησή του με το αντικείμενο ήταν μια πρόκληση για τον ίδιο. Το μικρόβιο της γαστρονομίας επωάζονταν για χρόνια μέσα του και όπως φαίνεται, την κατάλληλη στιγμή εκδηλώθηκε.

Fleur

Ο Κωνσταντίνος έμαθε τα πάντα από το μηδέν, παρακολουθώντας σεμινάρια γαλλικής ζαχαροπλαστικής κοντά σε κορυφαίους chef. Συγκεκριμένα, είχε την τύχη να διδαχτεί από τον Angelo Musa, Amaury Guichon, Yann Brys, Yann Couvreur, Frank Haasnoot, Oriol Balaguer και όχι μόνο. Επίσης στα πρώτα του βήματα διδάχθηκε τις βασικές αρχές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής από τη σχολή Lenotre.

«Πιστεύω στη ζαχαροπλαστική των καθαρών γεύσεων, της λίγης ζάχαρης και το συνδυασμό διαφορετικών υλικών. Αγαπώ τα φρούτα περισσότερο από τη σοκολάτα, τα καθαρά αρώματα που προέρχονται από φυσικά προϊόντα όπως η βανίλια Μαδαγασκάρης. Χαίρομαι που το κοινό του Fleur στηρίζει αυτή την προσπάθεια μας και περιμένουν πάντα με ανυπομονησία την καινούρια μας πρόταση», λέει ο ίδιος, εμφανώς υπερήφανος για όλα όσα έχει καταφέρει το «Fleur».

Χριστούγεννα στο «Fleur»

Fleur

Για τα φετινά Χριστούγεννα η ομάδα του «Fleur» μας ετοίμασε επιπλέον δύο γλυκά. Ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό των ημερών το Montblanc, με καινούρια εμφάνιση και ένα γλυκό που αποτελεί ωδή στη Βανίλια Μαδαγασκάρης.

Το Montblanc συνδυάζει το κάστανο σε διαφορετικές μορφές και υφές με το αχλάδι.

Fleur

Αντίστοιχα το pure vanilla συνδυάζει υπέροχα τη βανίλια Μαδαγασκάρης στο biscuit, την τραγανή Duja, στο cremeux αλλά και τη mousse.

FleurFleur

Στο «Fleur» τα Χριστούγεννα έχουν μία γαλλική εσάνς, που σε ταξιδεύει στα στενά δρομάκια της Μονμάρτης και τα υπέροχα ζαχαροπλαστεία δίπλα στις όχθες του Σηκουάνα…

Fleur

Ένα ταξίδι γεύσεων, που θα σου μείνει αξέχαστο!

Fleur

 

Διεύθυνση: Δημητρίου Φωκά 6
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 380620
Website
Facebook
Instagram
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 6:00-21:00

 

Διαβάστε επίσης: 2GO Coffee: Και καφές και ψώνια…

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως