21.8 C
Thessaloniki
22.7 C
Athens

Φουρθιώτης: Επιστολές & email σε Μητσοτάκη, ΠτΔ, Πέτσα, ΕΛΑΣ

Δεκάδες e – mail, επιστολές και αιτήματα του Μένιου Φουρθιώτη προς την ΕΛΑΣ και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να λάβει όπως και έγινε τελικά 24ωρη αστυνομική φύλαξη μέχρι να αποκαλυφθεί το θέμα και την αστυνομία να αυτοδιαψεύδεται με τις ανακοινώσεις που εξέδωσε.

Ο Μένιος Φουρθιώτης που είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, έστειλε δεκάδες επιστολές προς την ΕΛΑΣ, τον αρχηγό της αστυνομίας, ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας ακόμη και προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Στέλιο Πέτσα και τον διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη κατασκευάζοντας εχθρούς όπως το «Documento» ώστε να αποσπάσει 24ωρη φύλαξη.

 

Διαβάστε επίσης-Κούγιας για Φουρθιώτη: Δεν τον εκπροσωπώ πλέον – Θα σας πω τους λόγους αν μου το επιτρέψει.

 

Ειδικότερα, το iEidiseis έχει στην κατοχή του την κρίσιμη 9σελιδη επιστολή του Μένιου Φουρθιώτη προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος κρίνει πως πρέπει να έχει 24ωρη φύλαξη κάτι που έγινε δυο μέρες μετά.

Στις 25/4/2021 ζητά «την ΑΜΕΣΑ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ

Α) την προσωπική συνοδευτική συνοδείας μου επί βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα καθώς

Β) την φρούρησή επί 24ωρου βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα στην οικία μου επί της οδού…».

Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Παρά το γεγονός ότι οι «επιθέσεις» εις βάρος του δεν επιβεβαιώνονται, στις 26 Μαΐου το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζει τη διάθεση ενός αστυνομικού για διάστημα τριών μηνών, ως συνοδευτική ασφάλεια στον παρουσιαστή, και τον καλεί να υποδείξει τον αστυνομικό που επιθυμεί για την πλήρωση της θέσης.

Παράλληλα και όπως αποακλύπτει η Αυγή, νωρίτερα στις 24 Δεκεμβρίου ζητά να γίνει αορίστου διαρκείας η φρούρησή του και να του διατεθούν επιπλέον τρεις αστυνομικοί ανά βάρδια και μια υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Το κρίσιμο σε αυτή την επιστολή είναι ότι αναφέρεται σε στοχοποίησή του από την εφημερίδα Documento και την ιστοσελίδα Το Κουτί της Πανδώρας, δίχως άλλη αναφορά σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

Μάλιστα αυτή η επιστολή κοινοποιείται στους κυρίους Μητσοτάκη, Πέτσα και Δημητριάδη, μεταξύ άλλων θεσμικών και πολιτικών παραγόντων.

Τελικά στις 31 Δεκεμβρίου αποφασίζεται η συνέχιση διάθεσης δύο αστυνομικών για τρεις ακόμη μήνες. Στις 2 Ιανουαρίου ο Φουρθιώτης καταγγέλλει τηλεφώνημα για βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει κάτι στον έλεγχο που ακολουθεί, ενώ στις 10 Ιανουαρίου προκαλούνται φθορές στο αυτοκίνητο του διευθυντή ειδήσεων του Epsilon μετά από εμπρησμό.

Τελικά ο Φουρθιώτης θα λάβει επιπλέον ασφάλεια με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στις 14 Ιανουαρίου, όταν και διατίθενται πλέον στον παρουσιαστή τρεις αστυνομικοί, μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, αποφασίζεται η φρούρηση του Epsilon, του Party FM, της οικίας του και της εφημερίδας Αποκαλυπτικά για έξι μήνες. Η τελευταία απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου και με αυτήν διατηρούνται τα προηγούμενα μέτρα φύλαξης και επιπλέον διατίθεται στον Φουρθιώτη και ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Όλα φυσικά ξεκίνησαν στις 4 Δεκεμβρίου του 2019, όταν ο Μένιος Φουρθιώτης ζητά αστυνομική φρούρηση του ραδιοφωνικού του σταθμού, προσωπική φύλαξη και συνοδεία του από αστυνομικούς σε 24ωρη βάση. Η ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζει στις 19 Δεκεμβρίου την επιτήρηση του Party FM, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν ικανοποιεί τον παρουσιαστή, ο οποίος επανέρχεται με επιστολές στις 20 και 30 Δεκεμβρίου για να ζητήσει την 24ωρη φύλαξη του σταθμού.

Στις 2 Ιανουαρίου του 2020 ο παρουσιαστής ενημερώνει την αστυνομία πως άγνωστοι τηλεφώνησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon ισχυριζόμενοι ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό. Η αστυνομία μετέβη στο σημείο και εκκένωσε το τηλεοπτικό στούντιο, δίχως όμως να βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Παρ’ όλ’ αυτά την ίδια μέρα η ΕΛ.ΑΣ. «διορθώνει» την απόφαση της 19ης Δεκεμβρίου και παρέχει τελικά 24ωρη φύλαξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Party FM, ενώ ξεκινά και η επιτήρηση του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon.

Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου του 2020 στενή συνεργάτιδα του Μένιου Φουρθιώτη ενημερώνει με e-mail κυβερνητικό παράγοντα -με την προσφώνηση “Στρατηγέ μου”- για το συμβάν και ζητάει τη φύλαξη του παρουσιαστή «ως ευπαθούς στόχου». Μάλιστα τονίζει στην επιστολή της πως «οι απειλές επικεντρώνονται από τους αγνώστους στο γεγονός ότι παρουσιάζουμε το έργο του υπουργείου σας σε κάθε εκπομπή, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τις επιτυχίες της αστυνομίας», ενώ κάνει λόγο για άμεση στοχοποίηση του Φουρθιώτη από τον Αλέξη Τσίπρα, εξαιτίας της προβολής από τον παρουσιαστή του κυβερνητικού έργου.

Στις 20 Μαΐου ο Μένιος Φουρθιώτης καταγγέλλει πως άτομα που τον απειλούν «δεν δίστασαν να πλησιάσουν πρόσωπο της οικογένειάς μου με το αυτοκίνητό τους, ωθώντας το προκειμένου να βγει εκτός δρόμου». Στις 23 Μαΐου επανέρχεται με νέα καταγγελία αναφέροντας ότι δύο άτομα εισέβαλαν στο studio όπου εργάζεται στο Μαρούσι και τον απείλησαν. Στις 26 Μαΐου καταγγέλλει ακόμη μια εισβολή στον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργάζεται.

Τα βήματα μετά την απάντηση της ΕΛΑΣ

Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. δεν ικανοποιεί τον Φουρθιώτη, που αποστέλλει νέα επιστολή την 1η Ιουνίου του 2020, ενώ συνομιλεί τηλεφωνικά και με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ζητήσει επιπλέον αστυνομικούς για την ασφάλειά του. Στις 24 Ιουνίου αποφασίζεται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η συνέχιση της επιτήρησης του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon σε 24ωρη βάση.

Ο Αύγουστος είναι ο τελευταίος μήνας που ο Μένιος Φουρθιώτης δικαιούται αστυνομική φύλαξη με βάση την απόφαση της 26ης Μαΐου. Από τις αρχές Αυγούστου ο παρουσιαστής βομβαρδίζει με επιστολές -3.8, 4.8, 5.8, 6.8, 12.8- το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προ-Πο, ζητώντας παράταση και αύξηση των μέτρων φύλαξης που του έχουν χορηγηθεί. Στις 12 Αυγούστου ο Φουρθιώτης καταγγέλλει ότι δύο άγνωστοι επιβαίνοντες σε μηχανή προκάλεσαν πυρκαγιά σε κουβούκλιο – σκοπιά, έξω από το σπίτι του. Σε επιστολή του, ισχυρίζεται ότι σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στην οικία του, έσπασαν τα τζάμια και υπέστη ολική καταστροφή το φυλάκιο. Στην επόμενη παράγραφο της ίδιας επιστολής ο Φουρθιώτης αναφέρει ότι «την ώρα της επίθεσης βρισκόμουν μέσα στο σπίτι αλλά δεν αντιλήφθηκα τίποτα, καθώς η οικία μου έχει αλεξίσφαιρα τζάμια, ενώ η κάμερα ασφαλείας ήταν εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος», για να προσθέσει ότι κάτι μυρίστηκε ότι συνέβη την επομένη μέρα το πρωί, όταν είδε την περιοχή αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα, βέβαια, με το πόρισμα της Ασφάλειας, που φέρει ημερομηνία 14 Αυγούστου, «η πυρκαγιά κατασβέστηκε με λάστιχο ποτίσματος πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής», στο σημείο βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, ενώ οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Παρά το γελοίον του πράγματος -Φουρθιώτη και αστυνομίας-, την ίδια ημέρα αποφασίζεται και η συνέχιση της διάθεσης ενός αστυνομικού στον Μένιο Φουρθιώτη για ακόμη τρεις μήνες.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ο παρουσιαστής «είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει τον σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως


 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
scattered clouds
21.8 ° C
22.8 °
19.7 °
56 %
1.8kmh
40 %
Πε
22 °
Πα
25 °
Σα
22 °
Κυ
25 °
Δε
27 °