Site icon Cityportal.gr

Φουρθιώτης: Όχι από το ΣτΕ στο αίτημα για την επαναφορά της ασφάλειάς του

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.
Ο παρουσιαστής είχε στραφεί κατά της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία έπαυσε η προσωπική φρούρησή του (τέσσερις αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσικλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ακόμη ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει εμφανίσει νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του.

 

Exit mobile version