Φρίκη. Απέχθεια. Θυμός. H κατάθεση του 5χρονου που έπεσε θύμα του αρχιμανδρίτη

Φρίκη. Απέχθεια. Θυμός. H κατάθεση του 5χρονου που έπεσε θύμα του αρχιμανδρίτη

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης», αρχιμανδρίτης από τη Βόρεια Ελλάδα παρενοχλούσε 5χρονο αγοράκι μέσα στο μοναστήρι του.
 
H κατάθεση του παιδιού που έγινε παρουσία παιδοψυχολόγου συγκλονίζει καθώς τα όσα περιγράφει είναι ανατριχιαστικά και αποτυπώνουν τις φριχτές στιγμές που βίωσε.
 
Ο πατέρας του εδώ και δύο χρόνια δίνει έναν αγώνα ζωής προκειμένου να καταφέρει να βρει τρόπο για να κινητοποιήσει αυτή τη φρικτή υπόθεση που όπως ισχυρίζεται συνετέλεσε στον ανεπανόρθωτο τραυματισμό της ψυχής και του σώματος του παιδιού του.
   
«Μου κατέστρεψε το παιδί μου, εδώ και δύο χρόνια παλεύω να βρω το δίκιο μου και κανείς δε με άκουγε, επιτέλους ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει και να τιμωρήσει αυτόν τον άνθρωπο. Το μόνο που ζητάω είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί το παιδί μου και μαζί με αυτό και όλα τα παιδιά που έχουν βρεθεί στη θέση του και φοβούνται να μιλήσουν. Είναι φρικτό αυτό που μας συνέβη εύχομαι να μη το ζήσει άλλος άνθρωπος στην οικογένειά του», λέει ο πατέρας του μικρού στο protothema.gr.
 
«Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Το θετικό είναι ότι επιτέλους μετά από έναν αγώνα που κάνει ο πατέρας του μικρού εδώ και δύο χρόνια βρίσκει βήμα και δημοσιοποιείται η υπόθεση αυτή. Δημοσιοποιήθηκε η κατάθεση του μικρού μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης αφού η υπόθεση έλαβε χώρα δύο χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2014. Ο πατέρας κάνει αγώνα δρόμου να τον ακούσουν οι αρχές και οι δικαστικοί φορείς, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, τόσο καιρό, εκείνος έκανε αγώνα με πολλά εμπόδια. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη δε μπορούμε να δώσουμε ακόμη περισσότερα στοιχεία από εδώ και πέρα, στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πολύ καλά ότι πρέπει να προστατευθεί αυτό το παιδί που έπαθε όλα όσα έπαθε και να τιμωρηθεί αυτός που τα έκανε. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού δε μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από τα ράσα και να εκμεταλλεύεται τη θέση του και την εμπιστοσύνη που απορρέει από αυτήν για να κάνει παράνομες πράξεις ιδίως σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών”, λέει η δικηγόρος του πατέρα του μικρού αγοριού κ. Ζαχαρούλα Τρίελλα στο protothema.gr

Η καταγγελία σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» είναι τρομακτική

Στο έγγραφο, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης», ο 5χρονος περιγράφει με φρικιαστικές λεπτομέρειες τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από τον αρχιμανδρίτη και έναν ακόμη άνδρα μέσα στο μοναστήρι.

Tο ρεπορτάζ της εφημερίδας: Το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι έργο της Δικαιοσύνης, η οποία ωστόσο τους τελευταίους 18 μήνες κινείται με ρυθμούς χελώνας, και γι? αυτό το λόγο δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

 
Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι η καταγγελία δεν έγινε στις δικαστικές Αρχές Κομοτηνής αλλά άλλης πόλης της Β. Ελλάδος, όμως θεωρούμε σκόπιμο να τη δημοσιεύσουμε καθώς ο Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά και ως εκ τούτου η υπόθεση αποκτά σημαντικές προεκτάσεις και στην περιοχή μας.
 
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις, μία τον Σεπτέμβριο του 2014 και μία συμπληρωματική τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι οποίες -άγνωστο για ποιο λόγο και παρά τις σχετικές αιτήσεις- ακόμα δεν έχουν συγχωνευθεί ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι δικηγόροι εμφανίζονται και -ξαφνικά- εξαφανίζονται ενώ υψηλόβαθμοι ρασοφόροι και πρώην αεροπαγίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εντιμότητα του καταγγελλόμενου Αρχιμανδρίτη, χωρίς καν να γνωρίζουν την υπόθεση.
Την ίδια ώρα η διερεύνηση της καταγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, παρά τη σοβαρότητά της.
 
Η υπόθεση:
 
Τα γεγονότα, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ξεδιπλώνονται ως εξής:
 
10 Ιουλίου 2014: Η Άννα Σ., αλβανικής καταγωγής, μητέρα τριών παιδιών, παίρνει τα δύο από αυτά, 4,5 και 3 ετών, και με τη συνοδεία ενός φιλικού ζευγαριού κατευθύνεται προς την Ιερά Μονή…, η οποία απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το σπίτι της, προκειμένου να συναντήσει τον ηγούμενο αυτής Αρχιμανδρίτη … Η μητέρα επιστρέφει με τα παιδιά στη 01.00 τα ξημερώματα. Την επόμενη ημέρα, η γιαγιά των παιδιών παρατηρεί ότι ο 4χρονος δείχνει πολύ στενοχωρημένος και είναι σιωπηλός.
 
Όταν η γυναίκα τον ρωτάει τι έχει, εκείνος, όπως ισχυρίζεται η ίδια και ο πατέρας του παιδιού, της απαντά ότι «πήγαν στον γέροντα, ότι δεν πέρασαν καλά και ότι δεν του αρέσουν αυτοί», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζευγάρι που τους συνόδευσε, λέει ότι ο άνδρας συνέχεια τον έπιανε στα απόκρυφα σημεία του και επειδή δεν ήθελε, τον χτύπησε και τον κλείδωσε στο αμάξι, χωρίς η μητέρα του που ήταν παρούσα να κάνει κάτι.
 
14 Ιουλίου 2014: Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό και ενώ η γιαγιά και ο πατέρας των παιδιών ρωτούν τη μητέρα επίμονα να τους πει τι έχει συμβεί, εκείνη φεύγει για τέσσερις ημέρες από το σπίτι και, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας, πηγαίνει στην Αλβανία.
 
Επιστρέφει στις 18 Ιουλίου και, σύμφωνα με τη σχετική μήνυση, μερικές ημέρες αργότερα και κάτω από την πίεση των συνεχών ερωτήσεων για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 10ης Ιουλίου, η Άννα Σ. του επιτίθεται την ώρα που κοιμάται και τον χτυπά στο πρόσωπο. Αργότερα φεύγει και έκτοτε δεν επιστρέφει ποτέ. Μετά το περιστατικό, ο Νίκος Γ. καταθέτει μήνυση κατά της συζύγου του για εγκατάλειψη τέκνων και συζυγικής στέγης.
 
26 Ιουλίου 2014: Μερικές ημέρες αργότερα, η Άννα Σ. καταθέτει και εκείνη μήνυση κατά του συζύγου της και ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη γιατί την είχε χτυπήσει. Την ίδια μέρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών, στο οποίο παρίσταται ως βασικός μάρτυρας ο ιδιώτης που καταγγέλλεται από τον 4χρονο για ασέλγεια, βγάζει απόφαση με την οποία διατάζει τη μετοίκιση της μητέρας (η οποία ήδη έχει φύγει από το σπίτι) και των παιδιών, και την παραμονή αυτών στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού (!) που την 10η Ιουλίου τούς είχε συνοδεύσει στο μοναστήρι.
 
28 Αυγούστου 2014: Το δικαστήριο βγάζει προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού μαζί με τη μητέρα τους. Ο πατέρας ζητεί από το δικαστήριο να εξεταστεί ο 4χρονος, καθώς υποστηρίζει ότι από εκείνη την ημέρα είναι μονίμως σκυθρωπός και δεν θέλει να πλησιάσει τη μητέρα του. Το αίτημά του όμως δεν γίνεται δεκτό, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να μην επιτρέψει στα παιδιά να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι.
 
Για αυτόν τον λόγο τού ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση δικαστικής απόφασης και αρπαγή ανηλίκου. Εκείνος, από τη μεριά του, λέει ότι αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά του να μείνουν στο σπίτι του ανθρώπου που ο μεγαλύτερος γιος καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2014 και ενώ η μητέρα λείπει από το σπίτι περίπου έναν μήνα, τόσο η θεία όσο και η γιαγιά, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος γιος 4,5 ετών αρχίζει να νιώθει πιο άνετα και να ανοίγεται περισσότερο. Τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος στην Εισαγγελία προκαλούν σοκ…:
 
«Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλότσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το πουλάκι και μου βάζε το δάχτυλό του στον ποπό μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ… και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του πουλί έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».
πηγη fonirodopis.gr/ protothema.gr

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως