{ Υγεία }

Φτιάξε μάσκα μόνος σου. Βίντεο


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Φτιάξε μάσκα μόνος σου.  ΒίντεοΚορωνοίος: video - εύκολοι τροποι για να φτιάξεις μόνος σου αυτοσχέδια προστατευτική υφασματινη μάσκα με απλά υλικά γρήγορα και δωρεάν, ιδανική για παιδιά

Μολονότι αρχικά υπήρχε σύγχυση στις ΗΠΑ, σήμερα το CDC (κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών) συνιστά τη χρήση μασκών από τον γενικό πληθυσμό. «Και για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη, προτείνει “σπιτικές” μάσκες. 

Όπως πρόσφατα δήλωσε και ο Σωτήρης Τσιόδρας ''τα ενδεχόμενα οφέλη από μια ισχυρή σύσταση ή υποχρέωση για χρήση της μάσκας, του καλύμματος στόματος και μύτης αυτή την περίοδο – που ανοίγουμε στην αρχή περιορισμένα και σταδιακά περισσότερο – και ιδιαίτερα όταν υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα είναι ένα σημαντικό επιπλέον μέτρο και ίσως πιο σημαντικό από το να μην χρησιμοποιούμε καθόλου τη μάσκα.'''

''Πρέπει να τονίσουμε πως δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα. Μιλάμε για μια πάνινη, υφασμάτινη, ακόμα και χάρτινη μάσκα, που με απλό τρόπο μπορεί να κατασκευαστεί, ακόμα και στο σπίτι, από διάφορα υλικά'', πρόσθεσε ο λοιμωξιολόγος.

Μάλιστα, οδηγίες σχετικά με πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας υφασμάτινη μάσκα στο σπίτι ανέβασε στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

 

Εκτός από τις οδηγίες για υφασμάτινη μάσκα στο σπίτι στην ανάρτησή του ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε: «Η ελληνική βιοτεχνία μπορεί να παράξει άμεσα μεγάλες ποσότητες και υφασμάτινων μασκών.Έγινε με τα αντισηπτικά και τώρα με τις υφασμάτινες μάσκες. Τις φτιάχνουμε όμως εύκολα και οικονομικά και στο σπίτι μας. Τις φοράμε και μένουμε ασφαλείς».

 

 

 

Δείτε τα παρακάτω βίντεο για να φτιάξετε μάσκες.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ