Φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων κουκλόσπιτων

Στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους, (πάρκο Επιμελητηρίων), από τις 12 Δεκεμβρίου έχει εγκατασταθεί καλλιτεχνική σύνθεση με τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Κουκλόσπιτα». Η σύνθεση αποτελείται από είκοσι δύο (22) κατασκευές σπιτιών διαστάσεων ύψους 1,60μ έως 2μ, και είναι απομίμηση χριστουγεννιάτικου οικισμού με κουκλόσπιτα. 

Η αισθητική της σύνθεσης ολοκληρώνεται με σαράντα (40) φυσικά δέντρα διακοσμημένα με λαμπιόνια και ένα κεντρικό ύψους 7μ. κατάλληλα διακοσμημένο. Η σύνθεση είναι χορηγία της εταιρείας CYTA του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Τα χριστουγεννιάτικα κουκλόσπιτα, σε συνδυασμό με το παγοδρόμιο που εγκαταστάθηκε στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, δημιουργούν μία πρωτότυπη για την πόλη της Θεσσαλονίκης χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, που μαζί με τον υπόλοιπο εορταστικό διάκοσμο της οδού και πλατείας Αριστοτέλους, μεταβάλλουν τον κάθετο άξονα της Αριστοτέλους σε «χριστουγεννιάτικη βόλτα».

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 19:00, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η εταιρία CYTA διοργανώνει εκδήλωση φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων κουκλόσπιτων. Στην εκδήλωση θα πάρει μέρος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ θα υπάρχουν Άγιος Βασίλης, ξυλοπόδαροι, κλόουν, μουσικό συγκρότημα με τον Γιάννη Κυρατσό και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως