Γαλακτοζαχαροπλαστείο Δορκάδα: Μια αγαπημένη ρετρό πρόταση για παγωτό και όχι μόνο!

Όσοι μεγαλώσαμε τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 στην Θεσσαλονίκη θυμόμαστε σίγουρα τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς που δεν γέμιζαν το μάτι, αλλά την καρδιά μας.

Ένα τέτοιο μαγαζί είναι και το παραδοσιακό γαλακτοζαχαροπλαστείο Δορκάδα στην οδό Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δορκάδα

Από το 1957 που ξεκίνησε η οικογενειακή επιχείρηση στο Τσινάρι και μεταφέρθηκε το 1961 στο μέρος που βρίσκεται μέχρι και σήμερα, μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια αλλά σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε στον χώρο και κυρίως στα προϊόντα.

Δεν υπάρχει εξάλλου λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η Δορκάδα έχει καταφέρει να κερδίσει διαφορετικές γενιές Θεσσαλονικέων δίνοντας έμφαση στην ουσία. Στην παρασκευή ποιοτικών και εξαιρετικών προϊόντων.

Δορκάδα

Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το παγωτό που παράγεται από Φεβρουάριο έως και Οκτώβριο από φρέσκο πρόβειο γάλα.

Χειροποίητο, με χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή και αυθεντική γεύση, θα σου θυμίσει πώς είναι να τρως πραγματικό παγωτό.

Στο ψυγείο της Δορκάδας θα βρεις κλασικές γεύσεις όπως κρέμα και σοκολάτα, τις παραδοσιακές βύσσινο και σύκο, την φράουλα με κομματάκια φρούτου, το φιστίκι που παράγεται με αυθεντική πάστα φιστικιού, τον εξωτικό ανανά, την ιταλική στρατσιατέλα και την αγαπημένη μόκα. Μία μπάλα δεν θα φτάσει σε κανέναν!

Δορκάδα

Το γαλακτοζαχαροπλαστείο Δορκάδα δεν περιορίζεται μόνο στην παρασκευή παγωτού, αλλά προσφέρει όλα τα αγαπημένα γλυκά που θυμίζουν Ελλάδα. Στις βιτρίνες του θα βρεις χορταστικούς μπαμπάδες, ταψιά με σιροπιαστά, πλούσια γαλακτομπούρεκα, σιροπιασμένη πορτοκαλόπιτα και μια σοκολατόπιτα σκέτη αμαρτία. Γενικά, τα γλυκά που έχουν ως βάση τους την κρέμα είναι σπεσιαλιτέ του καταστήματος.

Δορκάδα

Επειδή σίγουρα σου άνοιξε η όρεξη για γλυκό, θα βρεις την Δορκάδα εδώ.

Διεύθυνση: Κασσάνδρου 91, Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 231 023 4675
Facebook

 

Διαβάστε επίσης: Brunch Box: Δεν είναι κουτί, είναι ο απόλυτος προορισμός για brunch!