{ Τελευταία νέα }

Γαλλία: H στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου, θα αντικατασταθεί από τελετή στην Place de la Concorde

Μια τελετή που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι ανοιχτή στο κοινό


Κατηγορίες: Διεθνή

Γαλλία: H στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου,  θα αντικατασταθεί από τελετή στην Place de la ConcordeH στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου, θα αντικατασταθεί από μια απλή τελετή στην Place de la Concorde

Το Elysée ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι, φέτος, η στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί αλλά  θα αντικατασταθεί από μια απλή τελετή στην Place de la Concorde.
 
Η ιστορική  Ημέρα για τους Γάλλους, που σηματοδοτεί την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης,   θα έχει μια ιδιαίτερη χροιά αυτόν τον χρόνο. Λόγω της πανδημίας, η παρέλαση  δεν θα πραγματοποιηθεί ως συνήθως. 
 
Η τελετή της 14ης Ιουλίου θα αποτίσει φόρο τιμής στους φροντιστές της υγείας  και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης, δήλωσε το Elysee. Μια εναέρια ''παρέλαση'' στρατιωτικών αεροπλάνων θα διασχίσει τον ουρανό του Παρισιού. Το τελικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σύντομα από το Υπουργείο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μια τελετή που δεν είναι ανοιχτή στο κοινό
Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για το άνοιγμα της εκδήλωσης στο ευρύ κοινό, αλλά "η κατάσταση θα μπορούσε να επανεκτιμηθεί έως τις 14 Ιουλίου"  αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας.
Στις 13 Μαΐου στο Συμβούλιο Υπουργών, ο Εμμανουήλ Μακρόν ευχήθηκε "η εθνική εορτή να είναι μια επιπλέον ευκαιρία για να εκφράσει το σεβασμό και την αναγνώριση του έθνους σε όλους εκείνους που συμμετέχουν στον αγώνα κατά του Covid-19", σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης Sibeth Ndiaye.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ