Γαλλία: Η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ποζάρει στο Playboy

Η Μαρλέν Σιαπά, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα κοινωνικής οικονομίας και αλληλεγγύης ποζάρει μέσα στο περιοδικό Playboy που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Η Μαρλέν Σιαπά που φωτογραφήθηκε με τα χρώματα της Γαλλίας υπερασπίζεται την απόφασή της με φεμινιστικά επιχειρήματα γράφοντας στο Twitter:


«Να υπερασπίζομαι το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα τους, το κάνω παντού, συνέχεια. Στη Γαλλία, οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Έστω κι αν δεν αρέσει στους οπισθοδρομικούς και τους υποκριτές».


 

Μέλη του κυβερνώντος κόμματος, ανώνυμα αντιδρούν έντονα: «Είναι τρελή, ή τί;», δήλωσε βουλευτής σε δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Εθνοσυνέλευσης.

Η Μαρλέν Σιαπά μιλάει για τα πάντα στη συνέντευξή της στο Playboy σύμφωνα με το περιβάλλον της, «με θάρρος και καμάρι» και είναι περήφανη ότι «είναι η πρώτη γυναίκα πολιτικός που είναι στο εξώφυλλο» αυτού του ερωτικού περιεχομένου περιοδικού.

 

Το πρόβλημα της Σιαπά είναι ότι το τεύχος θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα με την 11η απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης ενώ την προηγούμενη η Πρωθυπουργός θα δεχτεί για πρώτη φορά τα συνδικάτα από τότε που κατατέθηκε το νομοσχέδιο στην Εθνοσυνέλευση πριν 2 μήνες.

Επικρατεί αμηχανία. Βουλευτές της κυβέρνησης Μακρόν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο: «Μια υπουργός που καταλήγει γυμνή εν μέσω μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ειλικρινά είναι ο,τι να’ναι», είπε βουλευτής σε δημοσιογράφο του γαλλικού ραδιοφώνου France Info.

Άλλοι καλούν τον Εμανουέλ Μακρόν σε ανασχηματισμό αλλά ακόμα ούτε η Πρωθυπουργός Μπορν, ούτε ο Πρόεδρος δεν έχουν αντιδράσει επίσημα.


Διεθνή | Σάββατο 1 Απριλίου 2023 | φωτογραφία Depositphotos

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως