{ Τελευταία νέα }

Γαλλία - Κορωνοϊός: Ζημίες ως 40 δισ. στον τουρισμό εξαιτίας της πανδημίας


Κατηγορίες: Διεθνή

Γαλλία - Κορωνοϊός: Ζημίες ως 40 δισ. στον τουρισμό εξαιτίας της πανδημίαςΟι Γάλλοι συμμετέχουν μαζικά στην επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα, δίνοντας την προτεραιότητα στη Γαλλία, καθώς το 70% εξ όσων πήγαν διακοπές επέλεξαν την πατρίδα τους.

Στα 30 ως 40 δισεκατομμύρια ευρώ, υπολογίζεται ο οικονομικός  «αντίκτυπος» της υγειονομικής κρίσης για τον τομέα του τουρισμού στη Γαλλία.
 
«Υπό ομαλές συνθήκες, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 60 δισεκ. χάρη στον διεθνή τουρισμό. Ο άμεσος αντίκτυπος της επιδημίας είναι τουλάχιστον 30 ως 40 δισεκ. ευρώ», σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της Journal du Dimanche που κυκλοφορεί.  
 
«Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις μάς λένε ότι ο τζίρος τους θα έχει υποστεί συρρίκνωση 20 ως 25% στο τέλος της χρονιάς», προσθέτει. Οι Γάλλοι συμμετέχουν μαζικά στην επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα, δίνοντας την προτεραιότητα στη Γαλλία, καθώς το 70% εξ όσων πήγαν διακοπές επέλεξαν να παραθερίσουν στην πατρίδα τους, εξηγεί ο Λεμουάν.  
 
Αυτό «επιτρέπει» ο τομέας να μείνει όρθιος, αλλά «ας είμαστε σαφείς: υπό ομαλές συνθήκες, η Γαλλία φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι 17 εκατομμύρια ξένους τουρίστες ενώ εννέα εκατομμύρια Γάλλοι πάνε στο εξωτερικό» και «μέρος της διεθνούς πελατείας έχει εξαφανιστεί», διευκρινίζει.  
 
Ο Λεμουάν κρίνει πάντως «ενθαρρυντική» την καταγραφόμενη «πρόθεση να ταξιδέψουν στη Γαλλία βέλγοι, γερμανοί, ιταλοί και ισπανοί τουρίστες τον Σεπτέμβριο», εκτιμώντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι «υψηλότερος από ό,τι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».  
Ωστόσο, όπως αναφέρει, η όποια  ανάκαμψη είναι εύθραυστη, καθώς «όταν εμφανίζεται εστία μόλυνσης, ο αντίκτυπος είναι άμεσος με ακυρώσεις διαμονών και κρατήσεων».
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ