Site icon Cityportal.gr

Γαλλία: Συνεχίζει να ανεβαίνει ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των γαλλικών νοσοκομείων αυξήθηκε κατά 68 την Κυριακή 4/4, φθάνοντας τους 5.341, καθώς η Γαλλία εισέρχεται σε νέο lockdown, το τρίτο κατά σειρά.

Την προηγουμένη, ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ – δείκτης κλειδί της πίεσης που υφίσταται το σύστημα υγείας – είχε αυξηθεί κατά 19.

Τα σχολεία και οι εμπορικές επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη θα κλείσουν στη Γαλλία για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και να αποτρέψει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης των νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να αυξήσει τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ και να επιταχύνει την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης.

Την Κυριακή 4/4 το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι άλλοι 185 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 96.678 νεκρούς από την εκδήλωσή της.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 66.794, ξεπερνώντας τα 4,8 εκατομμύρια. Το υπουργείο Υγείας δεν ανακοίνωσε νεότερα στοιχεία για τις μολύνσεις το Σάββατο, λόγω προβλημάτων στη συλλογή των δεδομένων.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, ο Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, τόνισε την Κυριακή ότι οι εκπαιδευτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της παιδείας θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν από τα μέσα του Απριλίου.

Exit mobile version