Παρίσι, άνδρας με ποδήλατο

Γαλλία: Το 74% των Γάλλων πιστεύει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το 74% των Γάλλων πιστεύει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη Γαλλία – έναντι 63% που πίστευε το ίδιο πράγμα πριν από πέντε χρόνια – ενώ το 55% πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες που ζητούν άσυλο επειδή διώκονται στη χώρα τους – έναντι 65% που πίστευε το ίδιο πράγμα πριν από πέντε χρόνια.

Αυτά συνάγονται από δημοσκόπηση της εταιρίας Odoxa-Backbone που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro ενόψει της διαμόρφωσης ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τη μετανάστευση στη Γαλλία.

Εκ παραλλήλου πάνω από το 50% των Γάλλων πιστεύουν ότι είναι ορθό να δίνεται η δυνατότητα στους αιτούντες άσυλο να εργαστούν αμέσως μόλις υποβάλουν την αίτησή τους για νομιμοποίηση, καθώς επίσης και να χορηγείται άδεια διαμονής σε παράτυπους ξένους εργαζομένους που είναι διατεθειμένοι να δραστηριοποιηθούν στα λεγόμενα ελλειμματικά επαγγέλματα, δηλαδή σε αυτά που η προσφορά εργασίας από Γάλλους πολίτες είναι ανεπαρκής.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το μεταναστευτικό ζήτημα απασχολεί τους Γάλλους, πλην όμως όχι τόσο όσο άλλα ζητήματα, όπως ο πληθωρισμός, ο τομέας της υγείας και το ασφαλιστικό.


Διεθνή 25 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως