{ Life }

Γεμιστά με κιμά στο φούρνο! Ενα από τα πιο νόστιμα και καλοκαιρινά πιάτα από το κρεοπωλείο ''Tο κάτι άλλο''


Κατηγορίες: Γεύσεις

Γεμιστά με κιμά στο φούρνο! Ενα από τα πιο νόστιμα και καλοκαιρινά πιάτα από το κρεοπωλείο ''Tο κάτι άλλο''



Γεμιστά με κιμά στο φούρνο! Ενα απο τα πιο νόστιμα και καλοκαιρινά πιάτα!

 
Γεμιστά με κιμά στο φούρνο! 
 
5 πιπεριές και 5 ντομάτες μεσαίου μεγέθους (προσαρμόζουμε τη δόση όσο θέλουμε)
Για τη γέμιση:
 
500 γρ. κιμά απο σπάλα ή απο στήθος ή και ανάμεικτο (όπως το προτιμάτε)
2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι
1,5 κουταλιά στης σούπας ρύζι καρολίνα για κάθε πιπεριά ή ντομάτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 με 3 ντομάτες περασμένες στο μούλτι
1 μέτριο κολοκυθάκι περασμένο στο μούλτι (να γίνει πουρές)
1 μέτρια μελιτζάνα περασμένη στο μούλτι (να γίνει πουρές)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
τζίντζερ σκόνη
1,5 φλιτζάνι νερό
(προαιρετικά πατάτες – κυδωνάτες με τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας)
 
Αν σας περισσέψει γέμιση μπορείτε να την κρατήσετε στην κατάψυξη για να χρισιμοποιηθεί αργότερα.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Περνάμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ενα μεγάλο τηγάνι ή σωτέζα, προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε μερικά λεπτά να σωταριστεί μην αφήνοντας να έχει σβώλους. Προσθέτουμε τον πουρέ της μελιτζάνας και του κολοκυθιού και αφήνουμε μερικά λεπτά να σωταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε το ρύζι , τη ντομάτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο, χωρίς να χαθεί το νερό. Αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε.
 
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και τα βάζουμε όρθια ή ξαπλωτά στο ταψί. Τα αλατίζουμε λίγο και τα ραντίζουμε με λόγο ελαιόλαδο , προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό (μέχρι τη μέση) και ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 – 240 βαθμούς. (ανάλογα με την ένταση του φούρνου προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία). Μόλις ροδίσουν τα γυρνάμε απο την άλλη μεριά. Αν δούμε ότι έχουν ρουφήξει όλα τα υγρά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Μόλις ροδίσουν και απο την άλλη είναι έτοιμα!
 
Η συνταγή της ημέρας είναι από το Κρεοπωλείο ''Το Κάτι Άλλο'',  Κασσάνδρου 50 Θεσσαλονίκη,  με φρέσκα λαχανικά  κατευθείαν απο τον μπαξέ στο χωριό και κρέας άριστης ποιοτητας του μαγαζιού!
 
 
 






 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ