Γενικό λίφτινγκ στο Παζάρ Χαμάμ

Γενικό λίφτινγκ στο Παζάρ Χαμάμ

Καινούργια πλακάκια, φώτα και ταμπέλες θα τοποθετηθούν τις επόμενες βδομάδες στα Λουλουδάδικα, αναβαθμίζοντας την εικόνα της περιοχής.

Η σύμβαση για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου υπογράφθηκε την Τρίτη μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του εκπροσώπου της Αναδόχου εταιρίας. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο, είναι αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και μετά την έκπτωση 49,06 % που δόθηκε από την ανάδοχο εταιρία θα εκτελεστεί με 101.880 ευρώ.
 
Περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των διαμορφώσεων των πεζοδρομίων με παρόμοια υλικά, (τσιμεντοκυβόλιθους, πορόλιθους, γρανιτένιους κυβόλιθους και πλάκες τσιμέντου), εμπρός από το Οθωμανικό λουτρό επί της οδού Κομνηνών και του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των λουτρών και των περιπτέρων των λουλουδιών, παράλληλο με την οδό Βασ. Ηρακλείου.

Επίσης για την ανάδειξη του μνημείου θα τοποθετηθούν ενδοδαπέδιοι προβολείς και θα γίνει σήμανση του χώρου προκειμένου να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε σημεία που δεν δημιουργούν πρόβλημα διέλευσης για τους διερχόμενους πεζούς.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιδημάρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, που εκπροσώπησε στη διαδικασία το Δήμο Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι «είναι ένα έργο μεγάλης αισθητικής και κοινωνικής αξίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και με την ολοκλήρωση του θα συμβάλλει στην ανάπλαση της περιοχής και θα γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Πηγή Αγγελιοφόρος

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως